NIEUWS BERICHTEN
 • Css Template Preview


     
ict :: Afwezigheid juf Nancy
 

Beste ouders,

Zoals jullie al zullen vernomen hebben van jullie dochter/zoon is juf Nancy deze week afwezig. Een vervanger vinden was onmogelijk.  Ik heb geen kleuteronderwijzer kunnen vinden die op dit moment werkzoekend is.  We hebben de vervanging intern kunnen oplossen.  Juf Katja, juf Ellen en juf Kirsten nemen deze week de tweede kleuterklas voor hun rekening.

Vriendelijke groeten,

juf Hilde

 

 


 
2018-02-21 20:06:35

L2b :: COMMUNIE
 

Beste ouders van de communicanten,

Juf Rita en ik zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de eerte communie.

Voor enkele zaken willen we een beroep doen op jullie medewerking.

Eerst en vooral willen van elke communicant graag 3 foto's ontvangen via mail. Eentje uit de baby tijd, eentje van de kleuter-/peuterperiode en een recente foto.

De foto's zullen tijdens de viering geprojecteeerd worden op groot scherm in de kerk. Zorgen jullie er voor dat de kinderen alleen op de foto staan of toch zeker op de voorgrond? De foto's mogen gemaild worden naar elke@dekameleonoppuurs.be.

Daarnaast zijn we op zoek naar 8 ouders die een kort tekstje willen voorlezen tijdens de viering. Bij de meeste tekstjes is het zo dat je samen met je kind naar voor gaat; je kind een kort tekstje leest en jij als ouder dan kort repliceert ook met een kort tekstje.

(Als jullie het niet voor ons willen doen, doe het dan voor je kind ;-)). Zij genieten daar enorm van.

Zouden jullie de foto's voor 1 maart willen doorsturen en in dat mailtje ook  meteen willen neerschrijven of je al dan niet kandidaat-lezer bent?

We kijken vol verwachting uit naar jullie antwoorden en foto's!

juf Rita en juf Elke


 
2018-02-16 13:38:29

Algemeen :: Website
 

Beste ouders,

Zoals vorige week gemeld, waren/zijn er problemen met de website.  De hosting van onze website (en die van 7 andere scholen van de scholengemeenschap) verhuist naar een andere firma.  Omdat de codes en de taal waarin de websites zijn opgemaakt niet geheel overeenstemmen, vraagt dat heel wat aanpassingen.  De volgende weken zal de website stilaan opnieuw vorm krijgen.  Op dit moment is heel wat informatie verdwenen, waaronder de maandkalender.  We geven de belangrijkste activiteiten voor februari op een rijtje:

12-18 februari: krokusvakantie
20 februari: Bib - 4L naar 'Alles met de bal' in Bornem (vm)
21 februari: Zwemmen 1L en 6L
27 februari: 2L naar jeugdauteur in de Bib (vm)
28 februari: Zwemmen voor 2K, 3K, 2L en 5L - Rapport

Voor bijkomende info kan je de school contacteren via telefoon of mail.

We wensen alle Kameleonkinderen een prettige vakantie!

Het Kameleonteam

 

 

 

 


 
2018-02-09 13:50:19

K1A :: LUIZEN
 

Beste ouders,

Eén van de ouders meldde mij dat er luizen gesignaleerd zijn.  Willen jullie je dochter/zoon a.u.b. controleren en indien nodig behandelen met de natkammethode of een product van de apotheek? Vergeet ook niet de behandeling te herhalen binnen 3 dagen.  

In de klas werden de hoofddeksels voorlopig uit de verkleedhoek verwijderd.

Alvast dank!

juf Marijke

 


 
2018-02-07 13:45:02

Algemeen :: Fietsenrekken
 

Beste ouders,

Vanaf maandag staan de fietsenrekken buiten de school. Hou er rekening mee dat die fietsenstalling niet is afgesloten. Als de fiets niet op slot kan, voorzie je best een fietsslot.

Nog een fijne zondag,
Het Kameleonteam


 
2018-02-04 09:57:23

K3 :: Kleine scholier - Samenvatting deel 2
 

Beste ouders,

in bijlage vinden jullie de samenvatting van de tweede en laatste sessie van de kleine scholier.

Ik probeer ook nog de filmpjes in bijlage door te sturen, maar dat zal via een andere mail zijn.

Met vriendelijke groeten,

juf Maja, juf Marjan, juf Inge

Klik hier en open de bijlage
 
2018-02-02 10:50:14

Leerkrachten :: FEBRUARI
 

Beste ouders,

 • Wie de voorbije dagen naar de website van de Kameleon gaan kijken is, heeft waarschijnlijk gemerkt dat ze niet bereikbaar was.  Wegens problemen met de server kon je ook niet mailen naar '...@dekameleonoppuurs.be'.  Alle problemen zijn ondertussen opgelost.  Indien het probleem zich opnieuw zou voordoen, kan je wel nog mailen naar 'vrije.basisschool.oppuurs@telenet.be'.  Voor het melden van dringende zaken zoals 'mijn kind moet onverwacht naat Stekelbees', vragen we om dat telefonisch te doen. 

 • Volgende week start de krokusvakantie.  We sluiten deze korte periode feestelijk af met CARNAVAL.  Op vrijdag 9 februari MAG IEDEREEN VERKLEED naar school komen. We organiseren voor groot en klein carnavalactiviteiten en stappen vrolijk de vakantie in.

 • Wie deze week aan de schoolpoort geweest is,heeft het kunnen zien: de BOUWWERKEN zijn officieel van start gegaan met het plaatsen van de droogzuiging.  Volgende week volgen de vloerplaten en de bouwkraan.  Tijdens de krokusvakantie starten de graafwerken.  Dit brengt natuurlijk wat hinder met zich mee.  We rekenen op ieders medewerking.
  - Vanaf volgende week maandag kan de fietspoort niet meer gebruikt worden omdat de afgebakende werfzone dan groter wordt.  Iedereen moet de school dan via de voetgangerspoort verlaten. Dat zal extra drukte meebrengen, maar we rekenen op ieders disipline en begrip.  Voor wie met de auto is: denk aan de zwakke weggebruikers. 
  - Wie met de fiets naar school komt, plaatst de fiets binnen de werfhekken op de parking en stapt dan via de voetweg naast de speelplaats naar de voetgangerspoort.  Aan de fietsenrekken zal een leerkracht toezicht houden. 's Avonds gebruiken ze de voetweg om met de leerkracht(en) naar de fietsenstalling te gaan en van daaruit te vertrekken.  Het gevolg gaat zijn dat we auto's langer moeten tegenhouden zodat iedereen veilig kan vertrekken.
  - De ruimte voor het plaatsen van de fietsen is beperkt.  We vragen daarom om te voet naar school te komen indien je op wandelafstand woont. 
  - Indien er andere afspraken nodig zijn, communiceren we dat via een extra nieuwsbrief.

 • Jullie hoorden het waarschijnlijk al via de media.  Volgende week kiest Vlaanderen kleur tegen pesten.  Ook wij doen mee!  Op school organiseren wij een VRIENDSCHAPSWEEK. We STIPpelden voor groot en klein activiteiten uit.  Hou de handen in de gaten...
 • Trek op dinsdag 6 februari een extra dikke trui aan om naar school te komen.  Dan is het dikketruiendag en draaien we de kranen van de verwarming naar een lage stand.  Ook wij houden immers van 'frisgroen'.

 • Dit weekend bellen vrijwillige ouders en de leerkrachten aan alle deuren van Oppuurs aan.  We verkopen immers opnieuw PRALINES ten voordele van de school.  Bouwen kost geld.  Gelukkig kunnen we voor extraatjes rekenen op inkomsten van de acties van de ouderraad.  We zien hoe de kinderen genieten van het speelgoed dat we aankochten voor op de speelplaats en hopen dat te kunnen uitbreiden.
  Kinderen die buiten Oppuurs wonen, kregen een bestelbriefje mee.  Bestellen kan tot morgen.

 • In de vorige nieuwbrief deden we een oproep voor kapotte fietsenbanden en extra lees(groot)ouders.  We kregen een hoop fietsenbanden, waarvoor dank!  Twee mama's kwamen het team van leesouders versterken.  Welkom in ons leesteam Silke en Evy!

Vriendelijke groeten,

Het Kameleonteam

Klik hier en open de bijlage
 
2018-02-01 14:06:10

L6B :: Postitiefje
 

Beste leerlingen van 6L,

Gelieve tegen morgen een voorbeeld mee te brengen voor het postitiefje.

Zo kunnen we morgen een definitieve 'keuze' vormgeven tijdens de les MUZO.

 

Vergeet het zeker en vast niet!

Muzische groetjes,

juf Isabelle 


 
2018-01-25 16:15:25

L6B :: Fietsbegeleiding gezocht
 

Beste ouder(s),

Het vijfde en zesde leerjaar gaat op donderdag 1 februari naar CC De Kollebloem te Puurs om daar de toneelvoorstelling 'Dat begint hier al goed' bij te wonen. 
Aangezien wij ons zullen verplaatsen met de fiets, zijn we nog op zoek naar extra fietsbegeleiding. 
Indien u zich kan vrijmaken en ons hierbij graag wil helpen, kan u het onderstaande formulier invullen. 

Alvast bedankt

juf Majka, juf Jill, juf Isabelle en meester Gunter

p.s.: Gelieve ook het formulier in te vullen indien u zich niet kan vrijmaken. 
Bevestiging volgt nog via schoolagenda.


Klik hier en open het formulier
 
2018-01-25 09:26:00

K3 :: HERINNERING De kleine scholier - uitnodiging sessie 2
 

Beste ouders,  

HERINNERING - GELIEVE ALTIJD TE BEVESTIGEN, OOK ALS U NIET AANWEZIG KAN ZIJN

Graag nodigen we jullie uit op onze tweede en laatste bijeenkomst van "De Kleine Scholier" op donderdag 18/01/’18 om 20u op onze school (klas juf Inge).

Op deze bijeenkomst snijden we volgende thema’s aan:

-          Sociaal-emotionele ontwikkeling

-          Voorbereidend rekenen

-          Voorbereidend schrijven

-          Toeters

 

We vertellen hoe we in de klas werken en geven enkele praktische tips mee om thuis mee aan de slag te gaan. Tevens is het een ideale gelegenheid om de ouders van de klasgenootjes van je kind beter te leren kennen.

Gelieve bijgevoegd formulier in te vullen. Ook als u niet aanwezig kan zijn.

Zo hebben we een zicht op de aanwezigheden.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Juf Maja, juf Inge en juf Marjan

 


Klik hier en open het formulier
 
2018-01-15 09:51:28

L6B :: Zwembad gesloten
 

Aan de ouders van de kinderen van de eerste en derde graad,

Zoals jullie misschien weten, is het zwembad van Bornem tijdens de maand januari gesloten.  Voor de scholen bieden zij sportactiviteiten aan ter vervanging van het zwemmen. Tijdens de maand januari moeten de leerlingen hun zwemzakje dus niet meebrengen, maar wel hun turnzakje.  De leerlingen van de eerste graad houden hun turnzakje na de turnles van maandag op school.  De leerlingen van de derde graad moeten hun turnzakje meebrengen als ze gaan sporten in Bornem.

Het Kameleonteam


 
2018-01-08 14:13:17

Algemeen :: JANUARI
 

Beste ouders,

Allereerst wil ik namens het Kameleonteam onze beste wensen voor het nieuwe jaar aanbieden. Wij wensen jullie voor 2018 een jaar vol liefde, warmte en licht!

 • Wie de school de voorbije dagen gepasseerd is, heeft kunnen zien dat er één en ander veranderd is:  de container ('t Bolleke) staat naast de fietspoort, op de parking ernaast staan bouwhekken en de fietsenstalling ligt kop op de andere fietsenstalling....  Dat laatste werd veroorzaakt door de wind.  De rest heeft te maken met onze bouwplannen.  Half januari starten de voorbereidende werken voor de bouw van toiletten, een extra traphal, een lift en een klein extra lokaal. Tijdens de krokusvakantie worden de graafwerken uitgevoerd en daarna kan het metselwerk beginnen.  We hopen klaar te zijn tegen november 2018.
 • De bouwwerken brengen ook wat nieuwe afspraken.  We houden jullie hierover langs deze weg op de hoogte.
  Op de plaats van de fietsenstalling en de container zal een kraan komen te staan.  Om die reden zullen de fietsen van de leerlingen binnenkort buiten de schoolpoort staan, nl. in de fietsenrekken naast de poort.  Deze voorlopige fietsenstalling is niet overdekt en kleiner dan onze eigen fietsenstalling.  We vragen dan ook aan diegenen die op wandelafstand wonen om niet met de fiets, maar te voet naar school te komen. Dat willen we graag vanaf nu al invoeren.  Andere wijzigingen volgen stapsgewijs.  Hou jullie mailbox in de gaten!
 • Vanaf januari komt juf Marijke terug naar school.  Zij wordt opnieuw de juf van 1Ka.  Dat betekent dat we afscheid moeten nemen van juf Katja. Zij deed de voorbije jaren vervangingen in onze school en werd zo een vaste en gewaardeerde waarde in het Kameleonteam.  We gaan haar dan ook missen, maar hopen haar in de toekomst nog terug te zien in De Kameleon.
 • We zijn voor de leesgroepjes op zoek naar extra lees(groot)ouders.  Kan jij je op dinsdag- of donderdagvoormiddag anderhalf uur vrijmaken om te komen lezen?  Of ken je iemand die leesouder wil worden?  Geef dan een seintje aan juf Maja of juf Hilde.  Je kan ook mailen naar zorg@dekameleonoppuurs.be of telefoneren naar 03/889 56 00.  Alvast dank!
 • We zijn ook op zoek naar (kapotte) binnenbanden van fietsen.  Gooi ze dus zeker niet weg, maar breng ze naar De Kameleon.  Wij geven ze een tweede leven.
 • We geven ter info al mee dat de leerlingen van de derde graad volgend schooljaar naar de musical 40-45 gaan. Dat is misschien belangrijk voor wie tickets wil reserveren voor het gezin.

Nog een fijne zondag!

juf Hilde

 

 

 

 

Klik hier en open de bijlage
 
2018-01-07 10:38:28