Zorg

De zorgcoördinator van onze school is juf Evi. 

De functie van zorgcoördinator op onze school bestaat uit het uitvoeren van zorgtaken op 3 niveaus:

  • De coördinatie van zorginitiatieven op het niveau van de school (vb. zorgcoördinatorenoverleg op het niveau van de scholengemeenschap, MDO's organiseren en opvolgen, contact leggen met het CLB en andere externe hulpverlening, niveaulezen omzetten in duolezen, werken aan het (nieuwe) zorgcontinuüm,...
  • Het ondersteunen van het handelen van de leerkrachten (vb. uitwerken van handelingsplannen voor specifieke problemen, materiaal zoeken voor specifieke problemen, gerichte observatie van leerlingen,...).
  • Het begeleiden van de leerlingen (vb. ralfi-lezen, individuele gesprekken, spelling of rekengroepje,...).

De belangrijkste schakel in de zorg blijft de klasleerkracht.  Hij/zij kent de kinderen immers best.  Grote klasgroepen krijgen daarbij extra ondersteuning van een zorgleerkracht of we kiezen ervoor om de klassen zoveel mogelijk te ontdubbelen.  Een zorgleerkracht kan zowel klasintern als buiten het klaslokaal worden ingezet.  De klasleerkracht bepaalt, samen met de zorgleerkracht, hoe de hulp optimaal kan ingeschakeld worden.

Soms belemmeren emotionele problemen het goed functioneren van kinderen.  Daarom hebben we op school een 'groene leerkracht'.  Bij die leerkracht kunnen de leerlingen hun ei kwijt en mogen ze op verhaal komen als ze dat zelf willen.  Op een rustig moment bespreken ze samen hoe ze met het probleem kunnen omgaan en hoe ze eraan kunnen werken.  De groene leerkracht, juf Jill, wordt vrijgesteld van toezichten om op de speelplaats te kunnen observeren.

 

Wenst u meer info of heeft u vragen, kan u steeds bij onze zorgcoördinator terecht: zorg@dekameleonoppuurs.be

We stellen hieronder onze zorgcoördinator en ons team van zorgleerkrachten aan u voor.

 

Juf Evi stelt zichzelf voor...

Geboortedatum
: 9 februari 1979

Mijn favoriete…

boek: Ik lees graag en vaak, en veel verschillende genres. Daarom heb ik geen lievelingsboek, maar de laatste boeken die verrassend waren en me zijn bijgebleven zijn "De kroon van de Tearling" en "De invasie van de Tearling". Ik hoop nu nog deel 3 te pakken te krijgen.  
vakantieland: Italië
kleur: groen
dier: giraf
eten: vegetarisch (vb. Mexicaanse tomatenschotel, Indisch, …)
film: Veel te moeilijk, veel te veel goede keuzes: Lord of the rings, The Godfather, The Gladiator, Seven years in Tibet, La vita è bella,..
spreuk: Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten. 

Je maakt me blij met...wat extra uren in een dag, af en toe rust, knuffels en kusjes van mijn kindjes, een goed boek, leuke avondjes met vrienden, sport, zon, ….

Als ik kon toveren dan...toverde ik naast “wereldvrede” een “off” knopje aan mijn hoofd.

Deze drie woorden zijn helemaal ik... 

1. betrouwbaar
2. flexibel (figuurlijk :-) )
3. sportief

Als bomen konden vertellen dan...zouden ze ons aanraden om eens wat vaker rustig te gaan zitten en gewoon wat rond te kijken. 

De boomsoort die bij mijn klas/school past is...een bos met alle verschillende bomen door elkaar: iedereen mag er zijn en samen vormen we een mooi bos. 

De wortels van deze boom zou ik versterken door...genoeg voedsel en licht geven om te kunnen groeien: tijd, vriendschap, regelmatig gelach, leuke verhalen om onder de boom te vertellen, knuffels, …

 

 

 

Juf Jill stelt zichzelf voor...

Geboortedatum: 1 oktober 1985

Mijn favoriete...

boek: alles van Dan Brown
vakantieland: Italië
kleur: roze
dier: kat
eten: pizza
film: Harry Potter, Grease,...teveel om op te noemen
spreuk: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Je maakt me blij met...een knuffel!

Als ik kon toveren dan...toverde ik een wereld vol zonneschijn waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. 

Deze drie woorden zijn helemaal ik...

1. gedreven
2. spontaan
3. perfectionistisch

Als bomen konden vertellen dan...zou ik alle bomen knuffelen om onze herinneringen te kunnen sparen. 

De boomsoort die bij mijn klas/school past is...een Japanse sierkers. Hij is één van de eerste die het voorjaar inluidt met een zee van roze en witte bloesems. Deze boom kan in elke grond staan, hoeft zich niet aan te passen. Hij mag zijn wie hij is in al zijn pracht doorheen alle seizoenen, net zoals de kinderen bij ons op school mogen blinken en stralen van geluk, talent en fier mogen zijn op wie ze zijn. 

De wortels van deze boom zou ik versterken door...oog en oor te hebben voor het welbevinden van kinderen. Krachtige wortels bieden een krachtige basis, een stevige houvast. Dit zorgt ervoor dat alle Kameleonboompjes goed kunnen groeien en bloeien. 

 

 

Meester Ivo stelt zichzelf voor...

Geboortedatum: 4 september 1966

Mijn favoriete…

boek: Alleen op de wereld (H. Malot)
vakantieland: Oostenrijk - Frankrijk
kleur: paars
dier: hond
eten: mosselen met frieten
film: Dances with wolves
spreuk: Fun and formation (KBVB)

Je maakt me blij met…geen gezeur en eerlijkheid

Als ik kon toveren dan...zou ik de natuur terug kerngezond maken.

Deze drie woorden zijn helemaal ik…

1. on-mode-kundig
2. sport
3. humor

Als bomen konden vertellen dan...zouden ze veel staande protesten houden tegen het veelvuldig wegkappen van grote stukken bos, maar ook giechelend enkele spannende, geheimzinnige verhalen meedelen.

De boomsoort die bij mijn klas/school past is...de linde. Ook al is die verdwenen op onze speelplaats, die boom zorgde wel voor het ontstaan van de BOOM-werkgroep op school en de vergaderingen van de leerlingenraad ‘onder de boom’ naar aloud gebruik van onze voorvaderen.

De wortels van deze boom zou ik versterken door...een beetje water, een beetje voedsel en een beetje liefde ...

 

 

 

 

Juf Rita stelt zichzelf voor...

Geboortedatum:10 april 1963

Mijn favoriete…

boek: ‘De gedichten’ van Herman de Coninck
vakantieland: Spanje
kleur: paars/geel
dier: een dolfijn
eten: frietjes ( en eigenlijk nog veel andere dingen)
film: The sixth sense
spreuk: Daar alleen kan liefde wonen. Daar alleen is ’t leven goed. Waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet! ( was een spreuk van mijn moeder)


Je maakt me blij met... een lief woord/ een lief gebaar.

Als ik kon toveren dan ...zou onze speelplaats een kinderparadijs zijn en zouden alle kinderen gelukkige volwassenen worden.

Deze drie woorden zijn helemaal ik...

1. Oeps ( ik ben soms verstrooid of vergeetachtig)
2. kok ( ik hou van koken EN van eten)
3. juf , mama en oma ( ik hou van kinderen)

Als bomen konden vertellen dan...zou ik me eronder nestelen  met een boek en luisteren naar hun wijze woorden die ze ongetwijfeld door de jaren heen verzameld hebben.

De boomsoort die bij mijn klas/school past is...alle soorten fruitbomen. Zij dragen,alle jaren opnieuw vruchten. Ze zijn heel  verschillend, maar vormen samen toch een mooie boomgaard. Dat doet me denken aan de kinderen van de klas die elk op hun manier elk jaar weer bijleren en bijdragen aan een mooie school.

 

De wortels van deze boom zou ik versterken door..

 

 

 

Juf Eva stelt zichzelf voor...

Geboortedatum: 21 december 1998

Mijn favoriete…

boek: gedichtenbundel Lief Leven
vakantieland: Hongarije
kleur: blauw
dier: waterschildpad
eten: scampi's in currysaus
film: La La Land
spreuk: Je wordt met een lach leuker!

Je maakt me blij met… een grappig verhaal. 

Als ik kon toveren dan ... toverde ik alle dagen zon!

Deze drie woorden zijn helemaal ik…

1. creatief
2. goedlachs
3. gestructureerd

Als bomen konden vertellen dan...hoeven we er geen boeken meer van te maken en kunnen we luisteren naar hun mooie verhalen.

De boomsoort die bij mijn klas/school past is...een magnolia. Een boom met veel en mooie bloemen. Het heeft een stam die snel opsplitst in vele kleine takjes. Iedereen zit samen op onze school, maar kan toch helemaal zichzelf zijn en zijn eigen weg gaan. 

De wortels van deze boom zou ik versterken door...niet uit het oog verliezen dat elke bloem uniek is en op zijn/haar eigen manier de boom mooier maakt. 

 

Juf Elien stelt zichzelf voor...

Geboortedatum: 15 januari 1997

Mijn favoriete…

boek: Harry Potter-reeks
vakantieland: Italië
kleur: blauw
dier: hond
eten: pizza, pasta's, taco's
film: La La Land
spreuk: Langs moeilijke wegen bereik je de sterren.

Je maakt me blij met… de zon, een lach, een knuffel. 

Deze drie woorden zijn helemaal ik…

1. zorgzaam
2. familie-en vriendenmens
3. luisterend oor 

Als bomen konden vertellen dan...zouden ze een autobiografie kunnen schrijven over alle dingen die ze hebben gehoord, gezien,geroken, gevoeld, beleefd in hun leven.

De boomsoort die bij mijn klas/school past is...de grootste boom ter wereld, de general sherman, waar plaats genoeg is in de takken voor ieder blaadje (lid) van onze school.

De wortels van deze boom zou ik versterken door...groeimiddel (aandacht, respect, liefde, positiviteit, motivatie, …), zodat we iedereen die wil welkom kunnen heten om mee op de takken van onze boom te kruipen.

 

Juf Shanti stelt zichzelf voor...

Geboortedatum: 12 november 1996

Mijn favoriete…

boek: After van Anna Todd
vakantieland: Westkust van de VS
kleur: roze
dier: hond en kat
eten: paella
film: Grease
spreuk: Na regen komt zonneschijn!

Je maakt me blij met… een lekker ijsje, een dagje winkelen, een zonnige dag,...

Deze drie woorden zijn helemaal ik…

1. perfectionist
2. dierenvriend
3. behulpzaam

Als bomen konden vertellen dan...zou iedereen zich nog meer verbonden voelen met de natuur en alle geheimen van de natuur te weten komen.

De boomsoort die bij mijn klas/school past is...de Japanse kersenboom. Deze staat symbool voor sterkte, geluk, kwetsbaarheid en transformatie. Samen met de leerlingen wil ik in de zorgklas werken aan hun geluk en kwetsbaarheid. Hen laten transformeren tot sterke en zelfzekere leerlingen.

De wortels van deze boom zou ik versterken door...te luisteren naar de leerlingen en hen een houvast en vertrouwen te bieden zodat ze sterk in hun schoenen staan om verder door te groeien tot de persoon die ze graag willen zijn. 

 Bestanden