LaatSTE NIEUWSBERICHTEN


Algemeen :: Samen sterk
 

Beste ouders,

In bijlage een oproep om samen te werken.  Zeker lezen!

Namens het Kameleonteam,

juf Hilde

Klik hier en open de bijlage

2021-01-27 18:02:27

Algemeen :: Warme William-wandeling
 

Beste ouder(s),

Morgen organiseren we een Warme William-wandeling in de nabije schoolomgeving. Aangezien de weergoden ons niet gunstig gezind zullen zijn, willen we graag vragen om uw zoon of dochter te voorzien van aangepaste kledij.  

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Het Kameleonteam2021-01-27 15:00:26

L6 :: Mondmaskers in de derde graad
 

Beste ouders,

In bijlage een brief i.v.m. het dragen van mondmaskers in de derde graad. 

Het Kameleonteam

Klik hier en open de bijlage

2021-01-25 15:06:29

L1 :: Woensdag 10/2
 

Beste ouder(s),

Maandag 8 februari start onze vriendschapsweek. Elke dag krijgen we een opdracht.

Woensdag 10 februari worden uitgedaagd om met onze klas in 1 kleur te komen.

De kleur die we als 1L kregen is  wit.

Ik laat dit tijdig weten dat u al eens kan snuitseren in de kleerkasten of kan informeren bij vrienden en familie. U hoeft zeker niks nieuws te komen.

mvg,

juf Inge2021-01-24 19:20:33

L6 :: Medisch onderzoek
 

Beste ouders,

Op dinsdag 26 januari gaat het zesde leerjaar naar Willebroek voor het medisch onderzoek.
We kregen bericht dat de leerlingen verplicht een mondmasker moeten dragen als ze binnenkomen. Gelieve dus zeker een mondmasker mee te geven.  Vergeet ook het vaccinatieboekje niet!

Namens het Kameleonteam,

juf Hilde2021-01-21 19:27:29

Algemeen :: Warme William
 

Beste ouder(s),

Wij verwelkomen vanaf vandaag tot 20 februari 'Warme William' aan de school. Misschien zag u hem vandaag reeds zitten.  Warme William symboliseert iedereen die je kan vertrouwen en waarop je kan bouwen. Soms heb je weleens nood aan iemand die écht naar je luistert en dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaar staat. De komende maand zetten wij deze knuffelbeer op de Kameleon in de kijker. 

Het Kameleonteam

Klik hier en open de bijlage

2021-01-20 20:04:55

kleuters :: Ter info - Afwezigheid juf Nancy
 

Beste ouders,

De afwezigheid van juf Nancy is verlengd.  Omdat meester Ylius ondertussen een andere interim had gevonden, hebben we haar vervanging anders moeten regelen:
- juf Saskia blijft juf Nancy vervangen in de eerste (op donderdag) en derde kleuterklas(op maandag).
- op dinsdag krijgen alle kleuters turnen van juf Eva.
- op donderdag krijgen alle kleuters turnen van meester Ylius.

Namens het Kameleonteam,

juf Hilde

 

 

 2021-01-15 14:47:52

L1 :: Afwezigheid juf Rita
 

Beste ouders,

Juf Rita is nog afwezig tot aan de krokusvakantie.  Juf Eva blijft haar vervangen in het tweede leerjaar en tijdens de zorguren.

Het Kameleonteam2021-01-15 14:38:40

Algemeen :: 2 belangrijke mededelingen
 

Beste ouders,

Graag jullie aandacht voor twee belangrijke mededelingen:

- Bij onze leerlingenraad 'Onder de Boom' kwam de vraag of er geen 'koekdag' kon ingevoerd worden. We willen daar graag op ingaan.  Vananf nu mag er op woensdag een koek worden meegebracht in de koekendoos. Let op: geen chocolade koeken!

- We kregen meldingen van luizen.  Daarom vragen we aan alle ouders om de haren te controleren en indien nodig te behandelen. In bijlage vinden jullie meer informatie.

Namens het Kameleonteam,
juf Hilde

 

Klik hier en open de bijlage

2021-01-15 14:35:07

L2 :: Eerste communie
 

Beste ouders,

We kregen de vraag om het bericht in bijlage i.v.m. de eerste communie te bezorgen.

Het Kameleonteam

Klik hier en open de bijlage

2021-01-13 16:10:01

L5 :: info secundair voor 5L
 

Beste ouders,

Voor jullie kinderen lijkt de overstap naar het secundair misschien nog veraf. Maar de leerlingen van 6L bereiden zich momenteel voor om de juiste keuze te maken. Ook voor jullie kan het nuttig zijn hierover al eens na te denken. We geven jullie dan ook graag wat nuttige info door.

Vanaf 10/2 kunnen jullie op de site van het clb: www.clbkompas.be de opname van enkele online infomomenten vinden. Er zal daar meer info gegeven worden rond de organisatie van de eerste graad van het secundair. Zoals jullie waarschijnlijk weten, ziet deze eerste graad er nu anders uit door hervormingen. Je hoeft op zich nu enkel de keuze te maken tussen de brede A stroom en de B stroom. Daarin zit nog een klein keuzepakket. Meer info ook op: www.klasse.be/73458/nieuw-model-studieaanbod-secundair/

 

Zowel voor Sjabi als voor OLVP is er een digitaal infomoment voorzien op 6 maart waarvoor je je kan inschrijven. De inschrijvingen voor volgend schooljaar gaan bij allebei van start op 20 maart. Bij OLVP is er voorlopig een bezoek mogelijk op 29 mei als het wordt toegestaan. In Sjabi plannen ze virtuele rondleidingen en webinars tussen 9 en 18 maart.

Voor de LAB school zijn er 2 infoavonden die helaas volzet zijn. Er is ook een digitale doe-dag gepland voor kinderen van geboortejaar 2009 en ouder. Dat zijn de kinderen die volgend jaar de overstap kunnen maken. Op de site staat meer info over de inschrijvingsprocedure.

Verder zijn er natuurlijk andere mogelijkheden bij scholen uit de ruimere omgeving. Meestal lijken deze infomomenten en inschrijvingen te voorzien in dezelfde periodes.

Vaak hebben scholen ook een facebookgroep waar meer info op staat. Neem zeker eens een kijkje!

Indien jullie vragen hebben, mogen jullie ons altijd contacteren.

Mvg,

juf Majka, juf Jill en juf Evi2021-01-12 21:06:59

L5 :: infomomenten secundair
 

Beste ouders,

Voor jullie kinderen lijkt de overstap naar het secundair misschien nog veraf. Maar de leerlingen van 6L bereiden zich op dit moment voor om een keuze te maken. Ook voor jullie kan het interessant zijn om nu al een kijkje te nemen op de websites van de secundaire scholen uit de buurt. We geven jullie alvast nuttige info mee.

Zowel voor Sjabi als voor OLVP is er een digitaal infomoment voorzien op 6 maart waarvoor je kan inschrijven. De inschrijvingen voor volgend schooljaar gaan bij allebei van start op 20 maart. Bij OLVP is er voorlopig een bezoek mogelijk op 29 mei indien dit wordt toegestaan. In Sjabi plannen ze virtuele rondleidingen en webinars tussen 9 en 18 maart.

Voor de LAB school zijn er 2 infoavonden die helaas volzet zijn. Er is een digitale doe-dag gepland voor de kinderen op 24 januari. Daarvoor kan je enkel inschrijven als je daadwerkelijk volgend schooljaar naar het secundair gaat. Dat kan voor kinderen van geboortejaar 2009. Op de site staat ook meer info rond de inschrijvingsprocedure.

Verder zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden bij scholen uit de ruimere omgeving. Meestal lijken deze infomomenten en inschrijvingen te voorzien in dezelfde periodes.

Vaak hebben scholen ook een facebook groep waar meer info op staat. Neem zeker eens een kijkje!

 

Verder organiseert ook het CLB infoavonden rond de organisatie van de eerste graad van het secundair. Zoals jullie waarschijnlijk weten, ziet deze eerste graad er nu anders uit door hervormingen. Je kiest nu ofwel voor een brede A stroom ofwel voor een B stroom. 

De online infoavonden zijn helaas al volzet. Maar vanaf 10/2 kan de opname bekeken worden op de website van de CLB's. Voor ons is dat www.clbkompas.be.

Wanneer jullie vragen hebben, mogen jullie altijd met ons contact opnemen.

Mvg,

juf Majka, juf Jill en juf Evi2021-01-12 20:51:40