NIEUWS L2


L2 :: nieuwe maatregelen
 

Beste ouders,

In bijlage vinden jullie de brief van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen i.v.m. de mondmaskerplicht vanaf het eerste leerjaar. Maandag en dinsdag worden beschouwd als inloopdagen en vanaf woensdag geldt het voor alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar. Dit geeft ons op school ook nog even de tijd om te organiseren. Ventileren doen we reeds heel goed, de leerkrachten zullen in de klassen de banken zo ver mogelijk uit elkaar plaatsen zodat de kinderen zittend in de klas geregeld hun mondmasker kunnen afzetten. Ook plannen we per klas pauzes in de buitenlucht waardoor het mondmasker weer even afgezet kan worden.

Morgen komt onze crisiscel samen om de leerlingen en de leerkrachten te voorzien van concretere informatie en ondersteuning om het zo comfortabel en veilig mogelijk te houden voor iedereen. 

We begrijpen dat het niet eenvoudig zal zijn, zeker niet voor onze jongste leerlingen.

De leerkrachten zullen hun uiterste best doen om met alle kinderen op een open wijze te praten over het dragen van een mondmasker en alert zijn voor signalen van leerlingen die het moeilijk hebben.

Vriendelijk groeten,

meester Ivo

Klik hier en open de bijlage

2021-12-05 18:02:28

L2 :: geen zwemmen
 

Her is dinsdag en een eerste wijziging dient zich al aan.

Het zwemmen wordt dan toch tot de kerstvakantie stopgezet.

In de plaats krijgen de kinderen een uurtje extra turnen op woensdag. Flexibel zijn, dat kunnen we :-). groetjes juf Elke2021-11-30 17:21:39

L2 :: thuisonderwijs 2L
 

Beste ouders, 

Wat we al enkele dagen zagen aankomen is gebeurd. Er zijn te veel besmettingen in 2L, waardoor onze klas 7 dagen moet sluiten. Dat is een domper voor ons allemaal, zeker voor de kinderen die al een week in quarantaine zaten.  We moeten er echter door en samen gaan we er het beste van maken. We hopen in de eerste plaats dat de kinderen die positief testten, niet te ziek zijn. Juf Rita en ik bekijken dit weekend welke lessen wel en niet geschikt zijn, om thuis zelfstandig te verwerken. Maandagvoormiddag gieten we alles in een weekcontract, zodat we het verlies op leren zo klein mogelijk houden. We bezorgen het weekcontract via mail, of we komen het brengen.

Gelukkig weten we ondertussen allemaal hoe Seesaw, bingel, Scoodleplay... werkt. Deze platformen zullen ons helpen. Omdat we de bui al zagen hangen, gaven we vrijdag aan de aanwezige kinderen al werkboeken mee. Als maandag blijkt dat niet iedereen alles thuis heeft, komen we dat op maandag rondbrengen. We proberen er samen het beste van te maken. We willen jullie alvast bedanken voor het begeleiden van jullie kind. We begrijpen dat dat niet voor iedereen evident is.  Warme groeten en tot snel!  van juf Rita en juf Elke2021-11-20 14:36:29

L2 :: 2L in quarantaine
 

Beste ouders van 2L,

Ik moet het spijtige nieuws melden dat er op dit moment 4 bevestigde besmettingen zijn in het tweede leerjaar. Dit betekent dat de klas 7 dagen in quarantaine moet van zondag 21 tot en met zaterdag 27 november 2021. We begrijpen dat dit heel wat organisatorische problemen met zich meebrengt. We worden hier allemaal met onze rug tegen de muur geplaatst. Laat ons hopen dat de situatie in december de goede weg opgaat.

Juf Rita en juf Elke zullen met jullie contact opnemen over de organisatie van het afstandsonderwijs.

In bijlage vinden jullie de noodbrief van het clb.

Met vriendelijke groeten,

meester Ivo

Klik hier en open de bijlage

2021-11-20 10:28:55

L2 :: Corona in 2l
 

Beste ouders,

Nadat al één kind van 2l positief testte, hebben er deze avond nog 2 kinderen positief getest bij een zelftest. 

Er zijn in onze klas dus hoogstwaarschijnlijk 3 kinderen positief. Onze klas blijft voorlopig nog open (bij 4 positieve PCR testen, moet onze klas een week in quarantaine). We willen wel vragen om extra allert te zijn. Bij symptomen houdt u uw kind zeker thuis. Indien u dat wil, kan u zelf vandaag al een ZELFTEST afnemen bij uw kind.  Zo zijn we het virus en een mogelijk verdere verspreiding in onze klas misschien een dagje voor. In de klas verluchten we maximaal en proberen we de kinderen zo veel mogelijk uit elkaar te zetten.

We doen ons uiterste best om iedereen gezond te houden en zoveel mogelijk maximaal te blijven leren.

 

Mvg juf Elke

 2021-11-18 17:51:05

L2 :: Zwemmen geannuleerd
 

Beste ouders van 2K, 3K, 2L en 3L,

Deze ochtend hebben we heel wat kinderen moeten teleurstellen met de melding dat het zwemmen niet mocht doorgaan. Door de melding van meerdere ouders deze ochtend over HRC en wachten op het resultaat van de pcr-test van kinderen heeft de preventieadviseur deze ochtend beslist om het zwemmen te annuleren. Deze beslissing werd genomen om de kans op een besmetting van jullie kind te minimaliseren. 

Alvast bedankt voor jullie begrip en houd het veilig!

meester Ivo2021-11-17 09:53:31

L2 :: Mondmasker
 

Beste ouders, het virus heeft de weg naar onze school gevonden.

Voorlopig gaan de geplande activiteiten zoals toneel en zwemmen door.

Mogen we aan de chauffeurs van morgen vragen om een mondmasker te dragen in de wagen en de raampjes op een kier te zetten?

Woensdag stappen we met 2 klassen op de bus voor de zwemles. Op de bus gaan we de kinderen een mondmasker laten dragen omdat klasbubbels gemengd worden. Geeft u een mondmasker ( met naam of kenmerkend iets) mee?

 

De ramen in de klas staan ook steeds open en 's middags wordt er deze week op de speelplaats gegeten. Gelieve de kinderen dus een extra laagje aan te trekken. We zorgen voor elkaar. 

 

Elke2021-11-15 18:42:57

L2 :: factuur meerdaagse
 

Beste ouders,

Op de factuur voor meerdaagse schoolreizen staat een fout bij het 2de leerjaar. Zij sparen natuurlijk niet meer voor de kasteelklassen, maar voor de zeeklassen van volgend schooljaar. Onze excuses voor de foute vermelding op de factuur.

Met vriendelijke groeten,
Ivo Lenaerts
directie a.i.2021-11-09 11:03:33

L2 :: vervoer toneel
 

Beste ouders,

Voor ik de vakantie induik wil ik jullie graag nog iets vragen.
Dinsdag 16 november gaan we met de eerste graad naar het toneel Murmur in CC Ter Dilft.
Om de kosten te drukken zijn we op zoek naar enkele bereidwillige (groot)-ouders die ons op 16 november om 13.30u naar Bornem kunnen brengen en/of ons om 15u daar willen oppikken. Kent of bent u zo iemand, dan mag u alvast antwoorden via dit bericht. Alvast bedankt om eens in uw agenda te kijken.

Prettige vakantie!!!! Juf Elke2021-10-29 15:48:18

L2 :: mondmasker oudercontact
 

Beste ouders,

Maandag zijn er voor sommige ouders oudercontacten gepland. Die mogen gelukkig opnieuw 'live' doorgaan in de klas. Omdat het aantal besmettingen weer de hoogte in gaat, nam de crisiscel vrijdag het belsuit dat leerkrachten én ouders een mondmasker moeten dragen tijdens het oudercontact. Gelieve zelf een mondmasker te voorzien. m.v.g. Elke2021-10-23 16:44:26

L2 :: Vormsel 2022
 

Beste ouders,

De verantwoordelijken van de Pastorale Zone Bornem en Sint-Amands bezorgen via de scholen de informatie i.v.m. het vormsel voor volgend jaar. In de bijlage vinden jullie data en de mogelijkheden om de verantwoordelijken te contacteren.

Met vriendelijke groeten,

meester Ivo

Klik hier en open de bijlage

2021-10-18 19:42:24

L2 :: vervoer korfbalinstuif
 

Beste ouders, 

Voor de korfbalinstuif zijn er 10 kinderen ingeschreven : Timo, Ayoub, Vic , Senn, Leon, Fleur, Anna , Leon, Tijl , Paulien.

Vergeet je kameleon T-shirt niet .

Breng ook een flesje water mee en eventueel iets om te eten na het sporten.

We verzamelen om 13u00 op school.

Voor het vervoer is het niet nodig dat alle ouders rijden die zich hebben opgegeven.

heen en terug naar Bornem .

 • juf Inge
 • ouders van Tijl en Paulien
 • ouders van Fleur

Heel erg bedankt ! Ook aan de andere ouders die zich opgegeven hebben om te rijden. 

sportieve groeten juf Elly

 2021-10-13 13:50:51

L2 :: scholenveldloop
 

Beste ouders en leerlingen,

Na een jaar onderbreking staat de scholenveldloop terug op het programma. De veldloop zal doorgaan aan Park Fort Liezele. Voor de kinderen van het eerste en tweede leerjaar werden auto's gevraagd door de juffen. Het derde tot zesde leerjaar fietst naar daar onder begeleiding van enkele vrijwillige ouders of grootouders. Alvast bedankt aan de chauffeurs en fietsbegeleiders.

In bijlage vinden jullie het loopschema.

Na het lopen vertrekken de kinderen terug naar school volgens de richtlijnen van hun leerkracht. Gelieve hier rekening met te houden zodat elke klasgroep veilig en tijdig kan terugkeren.

Het kameleonteam

Klik hier en open de bijlage

2021-10-11 13:29:59

L2 :: toetsenmap
 

De kinderen krijgen vandaag een oranje toetsenmapje me naar huis. Gelieve de toetsen te bekijken met de kinderen, te handtekenen en weer mee naar school te geven op maandag. 


Elke2021-10-08 13:17:14

L2 :: vervoer scholenveldloop
 

Beste ouders,

Voor het vervoer naar de scholenveldloop rekenen wij graag op de (groot-)ouders van, James (4), Emile (3), Leon (4) en op juf Rita. Wij zijn nog op zoek naar één wagen die ons om 11.50u tot in Puurs kan brengen. Dus graag een warme oproep om nog eens in je agenda te kijken of eens te horen bij grootouders.  Wie toch nog kandidaat chauffer is/vindt, mag repleyen op deze mail.Bedankt alvast.

Voor de terugrit om 14u rekenen we graag op de (groot)ouders van Anna (4), Kaat (6), James (4) en juf Elke(4). Voor deze rit hebben we voldoende chauffers. 

Prettig weekend!2021-10-08 13:15:02

L2 :: moev korfbalinstuif
 

Beste ouders, 

Op woensdagnamiddag 20 oktober kunnen de kinderen van het 1e ,2e en 3e leerjaar meedoen aan de korfbalinstuif in de sporthal Ter Dilft in Bornem. Het start om 13u30 en zal gedaan zijn omstreeks 15u30.

We spreken om 13u00 af op school, rechtstreeks naar Ter Dilft komen, mag ook.

Omstreeks 16u00 zullen we terug op school zijn.

 

De kinderen hebben reeds van thuis hun sportkledij aan ( kameleon T-shirt ) en brengen een flesje water mee.

Als je zoon of dochter graag meedoet, gelieve dan zo snel mogelijk onderstaand formulier in te vullen.

Indien je voor vervoer kan zorgen, gelieve in te vullen hoeveel kinderen je kan vervoeren .

sportieve groeten juf elly


Klik hier en open het formulier

2021-10-03 15:45:24

L2 :: werelddierendag.
 

Naar aanleiding van de werelddierendag op 4 oktober staat er nog een kleine extra taak op Seesaw.

m.v.g.

juf Elke2021-09-29 08:21:11

L2 :: Strapdag
 

Beste leerlingen en ouders,

Op strapdag kwamen er vandaag veel kinderen met de fiets of te voet naar school! Natuurlijk moeten we dit niet alleen vandaag proberen. Daarom dagen we alle klassen uit om zoveel mogelijk kilometers al stappend of trappend af te leggen. Jouw zoon/dochter zal een strapkaart meekrijgen. Hierop  kan de leerling schrijven hoeveel km hij/zij heeft  afgelegd die dag, ook verplaatsingen te voet of met de fiets naar een hobby, oma/opa, de muziekles,… tellen allemaal mee! De strapkaart gaat vandaag in en wordt volgende week vrijdag afgegeven aan de juf/meester.

Heel veel succes!

Het kameleonteam2021-09-17 15:49:13

L2 :: bezems gezocht
 

Beste ouders, 

Voor onze lessen muzische vorming zijn we op zoek naar een 20-tal straatbezems (met hele stijve haren).

We zouden ze gedurende drie weken gebruiken voor drama en muziek. De eerste les is maandag 20 september en vanaf 6 oktober zouden de bezems weer mee naar huis komen. Heeft u zo'n bezem en kan u hem enkele weken missen? Mogen we hem dan lenen? Als jullie de bezem voorzien van een naam, dan zorgen wij dat hij zeker weer mee naar huis komt. Hij mag vanaf morgen al mee naar school komen.

Alvast bedankt!

juf Inge en juf Elke2021-09-14 12:59:03

L2 :: Bijkomende factuur
 

Beste ouder(s),

De uitstap naar De Schorre was niet aangerekend op het factuur van mei-juni.  Hiervoor is een extra factuur aangemaakt en zal één deze dagen in de brievenbus zitten.

Prettige vakantie!2021-07-05 13:23:26

L2 :: Bijkomende factuur
 

Beste ouders

Bij nazicht bleek dat we het busvervoer van de uitstap naar De Schorre zijn vergeten vermelden op de laatste schoolfactuur.

Volgende week zal er nog een bijkomende factuur aan jullie worden toegestuurd.

Onze oprechte excuses voor dit ongemak en een zonnige vakantie voor iedereen...2021-06-30 14:33:23

L2 :: toetsenmapje
 

Beste ouders,

We zeggen het al een tijdje, maar nu zit het schooljaar er echt bijna op. In normale tijden nodigen we jullie nu nog eens uit in de klas voor de inzage van de eindtoetsen. Helaas kan ook dat niet doorgaan. Daarom zullen we het toetsenmapje vrijdag gewoon mee naar huis geven ter inzage. Op school zijn we verplicht om de eindtoetsen enkele jaren te archieveren. Het is dus erg belangrijk dat jullie de toetsen maandag (of dinsdag ten laatste) weer mee naar school geven. Alvast bedankt! Geniet van de zomer! juf Rita en juf Elke2021-06-24 13:12:09

L2 :: Vormsel 2022
 

Beste ouders,

De verantwoordelijken van de Pastorale Zone Bornem en Sint-Amands bezorgen via de scholen de informatie i.v.m. het vormsel voor volgend jaar. In de bijlage vinden jullie data en de mogelijkheden om de verantwoordelijken te contacteren.

Met vriendelijke groeten,

meester Ivo

Klik hier en open de bijlage

2021-10-18 19:42:24

L2 :: blijven ineten
 

Beste,

Dinsdag 8 juni staat er op de speelplaats een springkasteel omdat de kleuters sportdag hebben.

Nu deed juf Nancy het voorstel om met de kinderen van 2L tijdens de middag het springkasteel even in te palmen (12u -12.45). Kinderen die graag op het springkasteel springen, moeten dus op school blijven eten komende dinsdag. Dit is niet verplicht. Fijn zonnig weekend! juf Elke2021-06-04 12:57:38

L2 :: fiets meebrengen
 

Beste ouders,

Op woensdag 9 juni ga ik fietsproefjes doen tijdens de turnles (als het weer het toelaat ). 

De kinderen van het tweede mogen dan een fiets meebrengen ( liefst niet te groot en waar ze goed mee kunnen fietsen.)

Jullie mogen je fiets op de speelplaats zetten in plaats van in het fietsenrek 

 

 

sportieve groeten juf Elly2021-05-28 14:03:15

L2 :: Vakantieaanbod Puurs-Sint-Amands
 

Beste ouder(s),

De inschrijvingen voor kinderopvang (zomervakantie) in onze gemeente gaan van start op woensdag 26/05/2021 om 18u.

Zie bijgevoegde link.

Klik hier en open de bijlage

2021-05-25 12:31:08

L2 :: sportdag
 

Beste ouders , 

In bijlage vinden jullie meer info over onze sportdag op 31 mei.

goetjes juf Inge , juf Elke en juf Elly

Klik hier en open de bijlage

2021-05-21 11:11:35

L2 :: dinsdag meebrengen
 

Hallo,

Indien mogelijk brengen de kinderen dinsdag een zaklamp of een vergrootglas mee.

Alvast bedankt,

juf Inge2021-05-16 15:01:51

L2 :: Glazen flesje
 

Beste ouders, voor de les muziek komende dinsdag zouden de kinderen allemaal een leeg, glazen drankflesje (+-25 cl) met een smalle hals van bijvoorbeeld bier, limonade of cola mee naar school moeten brengen. Graag proper uitgespoeld. Alvast bedankt. Mvg juf Elke 

 2021-04-22 19:27:13

L2 :: wedstrijd moev
 

Beste ouders,

 

Tijdens de turnles gaan we meedoen aan een wedstrijd van MOEV (meer info zie : moev.be).

BOUW EEN FEESTJE EN BEWEEG MEE MET SIEG EN LUUK!

Ketnet-held Sieg De Doncker en MOEV-mascotte dagen je uit voor een wel heel bijzondere uitdaging!
 
Daarom zou het leuk zijn als jou kind maandag iets meebrengt dat met feest te maken heeft. ( een hoed , een bloemen slinger...) 
Heb je dit niet , geen probleem , ik breng zelf ook nog enkele spullen mee.
 
sportieve groeten juf elly


2021-02-26 10:47:28

L2 :: Afwezigheid juf Rita
 

Beste ouders,

Juf Rita is nog afwezig tot aan de krokusvakantie.  Juf Eva blijft haar vervangen in het tweede leerjaar en tijdens de zorguren.

Het Kameleonteam2021-01-15 14:38:40

L2 :: Eerste communie
 

Beste ouders,

We kregen de vraag om het bericht in bijlage i.v.m. de eerste communie te bezorgen.

Het Kameleonteam

Klik hier en open de bijlage

2021-01-13 16:10:01

L2 :: Eerste communie
 

Beste ouders,

We kregen de vraag om het bericht in bijlage i.v.m. de eerste communie te bezorgen.

Het Kameleonteam

Klik hier en open de bijlage

2021-01-13 16:10:01

L2 :: BOEKEN BIB + HUISWERK SEESAW
 

Op school werden door de bib enkele weken geleden boekenpaketten geleverd. Overmorgen komen de mensen van de bib die paketten weer oppikken. Enkele boeken zijn nog bij kinderen thuis. Gelieve deze boeken morgen of vrijdagochtend te laaste weer mee naar school te geven. Zo kunnen we een boete vermijden.

Ik verwacht nog van een heleboel kinderen de huistaak op Seesaw. Vergeet het niet (tegen dondedag). Is huiswerk maken online een probleem bij u thuis, geef dan zeker een seintje.

Elke2021-01-13 14:52:55

L2 :: Kangoeroewedstrijd
 

Beste leerling en ouder(s),

Op donderdag 18 maart 2021 vindt de Kangoeroewedstrijd plaats. Kangoeroe is een internationale reken-, denk- en puzzelwedstrijd. We willen ook dit jaar iedereen de kans geven zich in te schrijven. Leerlingen van 1L t.e.m. 6L kunnen deelnemen, maar moeten uiteraard niet. We regelen de wedstrijd binnen de normale lestijden. De wedstrijdduur bedraagt 50 minuten. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2,50 euro. 

Meer info kan je vinden op www.kangoeroe.org. Leerlingen kunnen er online oefenen of de vorige wedstrijdvragen bekijken.

We vragen om voor 24 januari 2021 in te schrijven via het bijgevoegde formulier. Inschrijving is bindend. Het inschrijvingsgeld wordt via de factuur aangerekend.

Met vriendelijke groeten,

juf Evi


Klik hier en open het formulier

2021-01-07 14:55:28

L2 :: KORTE MEDEDELINGEN 2L
 

* Vergeet maandag je turnzak niet mee naar school te brengen.

* Hoe zit het met jullie kerst-lees-ballen-boom? Vergeet niet te lezen en te kleuren.

* Kinderen die een filmpje hebben van als ze hun nieuwjaarsbrief voor'lezen' en dat met de juf willen delen, mogen dat op Seesaw posten. Ben niet zo nieuwsgierig van aard, maar ben overal graag bij ;-).

* Geniet van het 2de deel van de vakantie!

juf Elke2020-12-28 12:12:22

L2 :: BELANGRIJK
 

Beste ouders,

Vandaag meldde een ouder dat ze luizen gevonden had bij haar kind. De kans bestaat dus dat ook jouw kind momenteel met beestjes zit. Wil IEDEREEN het haar van zijn kinderen nakijken? Zo kunnen we 2021 starten zonder luizen in de klas!

Fijne vakantie! juf Elke2020-12-20 16:02:35

L2 :: TIP SPREEKOEFENING
 

EVEN EEN TIP: De voorbereiding van de spreekbeurt kan ook gebeuren op Seesaw (het spiekbriefje, de tekeningen, foto's... ). Om dat te doen, klikt u op de groene bol met de plus. U kan dan woorden typen, tekeningen maken, foto's toevoegen... Ik kan de voorbereiding dan tonen op het bord in de klas. De voorbereiding mag ook op papier...het is maar een suggestie :-). m.v.g. juf Elke2020-12-08 16:07:52

L2 :: extra trui en buff
 

Beste ouders,

De ramen in de klas staan open om voldoende te ventileren en zo het risico op besmetting te verkleinen.
Nu het weer kouder is, is het ook in de klas vaak koud.
Het zou goed zijn als de kinderen een extra trui/vest en een buff (of sjaal) in de klas hebben. De kinderen kunnen die dan overtrekken als ze het koud hebben. De trui mag op school blijven. Ik zal hem met de kerstvakantie weer mee naar huis geven.

juf Elke2020-12-07 16:17:01

L2 :: Voorleesmaand
 

Beste ouders,

Jullie kinderen worden deze maand uitgedaagd om zich zoveel mogelijk te laten voorlezen. Iedere voorleesbeurt is een kraal in de klasbuis waard. Van zodra de buis vol is, wacht hen een verrassing. Een verrassing waar jullie mee voor kunnen zorgen door regelmatig voor te lezen. Maar de beste beloning is natuurlijk het voorlezen zelf.... En daarvoor hebben we jullie hulp hard nodig!

Meer uitleg kunnen jullie in bijlage vinden.

Mvg,

Het Kameleon team

Klik hier en open de bijlage

2020-11-17 09:13:26

L2 :: Ter herinnering
 

Beste ouders, beste kinderen,

* Vergeet maandag je turnzak niet terug mee naar school te brengen.

* Lezen jullie alle dagen? Hoe zit het met jullie leespad? Teken gerust wat bolletjes bij...

* Kijken jullie af en toe op Seesaw? Daar staat al prachtige land art te bewonderen op de blog. Sommige kinderen moeten hun taak nog maken. Vergeet het niet.

Geniet nog enkele dagen van de vakantie. Maandag zien we elkaar terug!

juf Elke2020-11-12 09:50:20

L2 :: Extra
 

Beste ouders,

We hebben beslist om (een deel van)* de werkboeken mee naar huis te geven.  We denken en hopen wel dat de basisscholen zullen open blijven.  Indien we toch naar een lockdown gaan, vermijden we een groot ophaalmoment en kunnen we snel schakelen.
Het is niet de bedoeling dat in de boeken gewerkt wordt, tenzij anders afgesproken.  Het is nu tijd voor vakantie! We hopen dat de boeken in de boekentas kunnen blijven en dat ze op donderdag 12 november gewoon terug kunnen meegebracht worden naar school.

(*Sommige boeken blijven op school omdat er nog in verbeterd moet worden.)

Het Kameleonteam

 2020-10-30 14:55:12

L2 :: huiswerk rekenen
 

Door een misverstand werd het huiswerk van rekenen deze week niet meegegeven.

We geven het morgen (donderdag) mee. Het huiswerk moet pas klaar zijn tegen donderdag 12 november. (ipv vr 30/10)

mvg

Elke2020-10-28 14:37:37

L2 :: DICTEE VERVROEGD
 

Beste ouders,

Ik gaf een dictee op om te leren tegen woensdag 28 oktober.

Ik was echter vergeten dat het dan pedagogische studiedag is.

Daarom wordt het dictee vervroegd naar dinsdag 27 oktober. Mijn excuses.

groetjes

juf Elke2020-10-21 15:56:32

L2 :: kasteelklassen : gezocht-gevonden
 

Beste mama's en papa's, 

Leon (2L) mist nog een afritsbare broek. Willen de ouders van de jongens van 2L dit bekijken. 

Gevonden een groene slaapzak van het merk 'Quechua. Mocht u deze nog missen, geef een seintje. 

mvg, 

de juffen2020-10-19 15:58:10

L2 :: Kasteelklassen
 

Beste ouders,

Ik kreeg een berichtje van de juffen dat de kasteelklassers goed zijn aangekomen.  Op dit moment verkennen zij hun kasteel.

Op mijn bericht i.v.m. de gesloten facebookgroep kwamen veel reacties.  Heel wat ouders vulden het formulier in, maar vergaten te vragen om lid te worden van de gesloten groep: VBS DE KAMELEON - KASTEELKASSEN 2020.  Doe het meteen zodat je geen bericht mist!

- Ga naar https://www.facebook.com/groups/368098191048311
- Klik onder de foto op de blauwe knop 'lid worden'.
- De beheerders kunnen je nu toelaten tot de groep.

Vriendelijke groeten,

juf Hilde

 2020-10-14 10:00:03

L2 :: Kasteelklassen
 

Beste ouders,

Nog twee keer slapen en de kinderen van de eerste graad mogen op Kasteelklassen vertrekken  Gelukkig is de 'Corona-kleur' voor de scholen nog steeds geel en kunnen openluchtklassen doorgaan.

Vandaag geven we de factuur mee.  De kostprijs bedraagt €90.  Met dat bedrag betalen we het verblijf en het vervoer.  De ouderraad legt nog €20/kind bij voor andere uitgaven.
Indien het moeilijk is om dit bedrag in één keer te betalen mag je de school contacteren via directie@dekameleonoppuurs.be

Het Kameleonteam

 2020-10-12 15:20:11

L2 :: beestjes
 

Beste ouders,

Enkele ouders signaleerde me dat ze luizen bij hun kinderen vonden.

Geen ideale zaak, zeker niet nu we op kasteelklassen vertrekken.

Mogen we daarom vragen om zeker de hoofden van jullie kinderen na te kijken en eventueel te behandelen.

Zo kunnen we woensdagochtend allemaal luizenvrij op de bus stappen.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

juf Elke2020-10-10 10:43:08

L2 :: Programma kasteelklassen (met juiste link)
 

Beste ouders,

Onze excuses voor het sturen van een link die niet werkt.

Hierbij de juiste link die normaal voor iedereen toegankelijk is.

Graag een seintje mocht het niet lukken dan zoeken we verder naar de oplossing.

mvg,

de juffen

Klik hier en open de bijlage

2020-10-09 21:06:15

L2 :: programma kasteelklassen
 

Wat gaan we allemaal doen op kasteelklassen? 

Worden jullie een beetje nieuwsgierig? 

Klik op onderstaande link, daar lichten we een tipje van de prinsessensluier op. 

Nog 5 keer slapen.....

mvg, 

de juffen

Klik hier en open de bijlage

2020-10-09 15:51:23

L2 :: korfbalinstuif
 

Beste ouders, 

Op woensdagnamiddag 21 oktober kunnen de kinderen van het 1e en 2e leerjaar meedoen aan de korfbalinstuif in de sporthal Ter Dilft in Bornem. Het start om 13u30 en zal gedaan zijn omstreeks 15u30.

Door corona mag ik geen carpool organiseren, dus spreken we in de sporthal af om 13u20.

De kinderen hebben reeds van thuis hun sportkledij aan ( kameleon T-shirt ) en brengen een flesje water mee.

Als je zoon of dochter graag meedoet, gelieve dan zo snelmogelijk onderstaand formulier in te vullen.

sportieve groeten juf elly


Klik hier en open het formulier

2020-10-05 21:45:43

L2 :: Aan de ouders van de eerste graad
 

Beste ouders,

Twee belangrijke bijlagen:

- Een brief met meer info over de kasteelklassen.  Je kan er lezen hoe je onze kasteelklassers kan volgen.

- Een formulier om in te vullen.

Namens het Kameleonteam,

juf Hilde

Klik hier en open de bijlage
Klik hier en open het formulier

2020-10-04 10:54:58

L2 :: Jerusalema challenge
 

De kinderen van de lagere school gingen de populaire Jerusalema Dance Challenge aan. Benieuwd of we hierin slaagden?
Kijk dan snel verder. 2020-09-29 11:46:28

L2 :: alternatief voor veldloop
 

Beste ouders, 

Niet vergeten dat de kinderen morgen in sportkledij naar school moeten komen. 

Het ziet er naar uit dat de weergoden ons niet zo goed gezind zullen zijn , dus geef ook zeker een regenjas en reservekledij en schoenen mee.

sportieve groeten juf Elly2020-09-24 15:48:34

L2 :: Info eerste communie
 

Beste ouders van het tweede leerjaar,

In bijlage een uitnodiging voor de info-avonden over de eerste communie.

Namens het Kameleonteam,

juf Hilde

Klik hier en open de bijlage

2020-09-23 11:58:49

L2 :: alternatief voor veldloop
 

Beste ouders , 

De veldloop gaat omwille van corona dit jaar niet door. In de plaats daarvan gaan wij op vrijdag 25 september met de school een andere sportactiviteit doen.

Wat breng je mee ? 

 • Jullie kinderen moeten vrijdag in sportkledij en stevige sportschoenen naar school komen. ( aangepast aan het weer)
 • Een drinkbus met water.
 • Reserve kledij in de boekentas

sportieve groeten juf Elly2020-09-22 12:09:40

L2 :: PUSHBULLET
 

Hey, 

Wegens problemen met pushbullet zijn er weinig of geen berichten verzonden op pushbullet ! Ons pushbullet account werd gereset met gevolg dat jullie opnieuw moeten inschrijven als julle PUSHBULLET wensen te gebruiken.

Dit heeft niets te maken met jullie e-mail inschrijving... 
klik op de paperclip voor alle klassen of onderaan op FOLLOW om voor deze klas te volgen met pushbullet, de oudere klassen, groepen mag je gewoon ontvolgen of verwijderen.


Alvast onze excuses voor dit ongemak.

Klik hier en open de bijlage

2020-09-22 16:16:22

L2 :: TEST
 

Om even te controleren of alle ouders de berichten die verstuurd worden via het communictieplatform goed ontvangen, doen we even een testje. We keken in de klas naar een kort filmpje rond probleemoplossend denken. Vele kinderen wilden het filmpje graag thuis ook eens laten zien. Ik geef u onderaan de link naar het filmpje. Laat u het filmpje thuis nog eens zien aan uw kind? We bevragen komende dagen in de klas, wie het filmpje ook thuis zag. Zo kunnen we via de kinderen nagaan of onze boodschap tot bij u kwam.

groetjes juf Rita en juf Elke2020-09-10 11:28:42

L2 :: TEST
 

Om even te controleren of alle ouders de berichten die verstuurd worden via het communictieplatform goed ontvangen, doen we even een testje. We keken in de klas naar een kort filmpje rond probleemoplossend denken. Vele kinderen wilden het filmpje graag thuis ook eens laten zien. Ik geef u onderaan de link naar het filmpje. Laat u het filmpje thuis nog eens zien aan uw kind? We bevragen komende dagen in de klas, wie het filmpje ook thuis zag. Zo kunnen we via de kinderen nagaan of onze boodschap tot bij u kwam.

groetjes juf Rita en juf Elke2020-09-10 11:28:42

L2 :: TEST
 

Om even te controleren of alle ouders de berichten die verstuurd worden via het communictieplatform goed ontvangen, doen we even een testje. We keken in de klas naar een kort filmpje rond probleemoplossend denken. Vele kinderen wilden het filmpje graag thuis ook eens laten zien. Ik geef u onderaan de link naar het filmpje. Laat u het filmpje thuis nog eens zien aan uw kind? We bevragen komende dagen in de klas, wie het filmpje ook thuis zag. Zo kunnen we via de kinderen nagaan of onze boodschap tot bij u kwam.

groetjes juf Rita en juf Elke2020-09-10 11:28:42

L2 :: Datum Kasteelklassen
 

Aan de ouders van de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar,

In de info die jullie op 1 september ontvingen stond als datum voor de Kasteelklassen 21-23 oktober.  Die datum is ondertussen verschoven naar 14-16 oktober.  We kregen van de beheerder van het Verloren Bos de vraag of we een week vroeger konden komen.  Dan zijn er geen andere scholen.  Dat heeft twee voordelen: het is Corona-veiliger en we kunnen gebruik maken van zowel het Kasteel als het Koetshuis.

Namens het Kameleonteam,

juf Hilde2020-09-07 17:21:43

L2 :: Nog 1 keer slapen - 3L
 

Aan de leerlingen en ouders van het derde leerjaar,

Morgen starten jullie in het derde leerjaar.  Vanaf dit schooljaar mogen jullie 's morgens rechtstreeks naar de klas stappen.  Jullie komen de school binnen langs de poort aan de fietsenstalling.  Via de gele deur gaan jullie je handen wassen in de toiletten beneden.  Dan gaan jullie langs de tweede trap naar boven.  In de klas wacht juf Chris jullie op vanaf 08.15u.  

Wie 's middags naar huis gaat, komt de school binnen langs de grote poort aan het afdak.  Dan verzamelen we wel op de speelplaats om naar boven te gaan.

Voor het verlaten van de school gaan we zoals vroegger in de rij staan.  We gebruiken de fietspoort en de voetgangerspoort.

Kinderen van de basisschool moeten geen afstand bewaren tot elkaar, wel tot volwassenen.  Ze moeten ook geen mondmasker dragen. Ouders die hun kinderen naar school brengen, moeten wel een mondmasker dragen en 1,5 m afstand houden.

Een fijne start!

juf Hilde 

 2020-08-31 09:55:06

L2 :: Nog 1 keer slapen - 3L
 

Aan de leerlingen en ouders van het derde leerjaar,

Morgen starten jullie in het derde leerjaar.  Vanaf dit schooljaar mogen jullie 's morgens rechtstreeks naar de klas stappen.  Jullie komen de school binnen langs de poort aan de fietsenstalling.  Via de gele deur gaan jullie je handen wassen in de toiletten beneden.  Dan gaan jullie langs de tweede trap naar boven.  In de klas wacht juf Chris jullie op vanaf 08.15u.  

Wie 's middags naar huis gaat, komt de school binnen langs de grote poort aan het afdak.  Dan verzamelen we wel op de speelplaats om naar boven te gaan.

Voor het verlaten van de school gaan we zoals vroegger in de rij staan.  We gebruiken de fietspoort en de voetgangerspoort.

Kinderen van de basisschool moeten geen afstand bewaren tot elkaar, wel tot volwassenen.  Ze moeten ook geen mondmasker dragen. Ouders die hun kinderen naar school brengen, moeten wel een mondmasker dragen en 1,5 m afstand houden.

Een fijne start!

juf Hilde 

 2020-08-31 09:55:06

L2 :: Eerste communie en Vormsel 2021
 

Beste ouders, 

in bijlage vinden jullie meer informatie over de Eerste communie en het Vormsel 2021.

Vriendelijke groeten, 

Team VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-06-22 13:34:33

L2 :: Lezen met Boekies
 

Beste ouders,

 

In bijlage een brief rond het gebruik van Boekies. Boekies is een online schoolbibliotheek waar onze leerlingen gratis gebruik van mogen maken. 

Mvg,

 

De juffen en meesters van De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-06-22 10:46:26

L2 :: Evaluatie 1L en 2L
 

Beste ouders, 

gelieve de brief in bijlage door te nemen. 

Vriendelijke groeten, 

Team VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-06-18 13:49:40

L2 :: Kangoeroewedstrijd Wombat oplossingen
 

Beste ouders,

In bijlage kunnen jullie de oplossingen vinden van de kangoeroewedstrijd. Zo kunnen jullie kinderen al eens kijken naar wat ze juist of fout hadden. De juf of meester zal de resultaten aan je kind bezorgen.

In de loop van juni worden de aandenkens op onze school verwacht. De kinderen zullen deze dan via de leerkracht ontvangen. De wedstrijdorganisatie liet weten dat ze de 2 euro van de inschrijving toch zullen terugstorten voor wie niet deelgenomen heeft. Wij zullen dit dan ook aan jullie terugbezorgen.

Een dikke proficiat aan al onze denkers, puzzelaars, rekenaars, .... Jullie hebben dat super gedaan!

juf Evi

 

Klik hier en open de bijlage

2020-06-05 19:00:29

L2 :: Heropstart 9 juni
 

Beste ouder(s) van het 2de leerjaar, 

de info rond de heropstart en toegang tot de school geldt vanaf dinsdag 9 juni.
Morgen verloopt alles op school zoals de leerlingen van het 2de leerjaar het tot nu toe gewoon waren.

Vriendelijke groeten, 

Team VBS De Kameleon2020-06-04 20:18:35

L2 :: Toegang LS
 

Beste ouder(s), 

in bijlage vindt u de richtlijnen rond de toegang van de lagere school. 

Graag nog enkele aandachtspunten: 

 • Start lagere school tussen 8u15 en 8u30. Einde lagere school om 15u00. Gelieve deze uren te respecteren. Dat is de enige manier om de veiligheid te kunnen garanderen.
 • Geef je kind een drinkbus mee naar school.
 • Draag een mondmasker als je je kind naar school brengt of komt halen. 

Vriendelijke groeten, 

Team VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-06-04 15:49:03

L2 :: Opstart LS
 

Beste ouder(s), 

na de heropstart van de kleuterschool, maken we ons klaar voor de heropstart van de lagere school. 

Meer info hierover vindt u in het document in bijlage. Gelieve dit grondig door te nemen. 

Vriendelijke groeten, 

VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-06-02 14:22:06

L2 :: conditie deel 3
 

beste ouders en leerlingen ,

Veel plezier met de volgende oefeningen !

groetjes juf elly

Klik hier en open de bijlage

2020-05-29 20:14:06

L2 :: Noodopvang 2 - 5 juni
 

Beste ouders,

Indien jullie volgende week beroep willen doen op de noodopvang in de kantine, moeten jullie bijgevoegd formulier invullen.

Het Kameleonteam


Klik hier en open het formulier

2020-05-28 20:43:14

L2 :: conditieparcours deel 2
 

Veel plezier met het vervolg van het conditieparcours.

groetjes juf elly

Klik hier en open de bijlage

2020-05-23 21:43:20

L2 ::
 

Deze week werken we aan onze conditie !

sportieve groetjes juf Elly

Klik hier en open de bijlage

2020-05-16 11:38:43

L2 :: Heropstart 2L
 

Beste ouders, 

in bijlage vinden jullie de concrete info met betrekking tot de heropstart van het 2de leerjaar. 
Gelieve het document in bijlage grondig door te nemen. 
Als u hierover nog vragen heeft, mag u ons zeker contacteren op directie@dekameleonoppuurs.be

Vriendelijke groeten, 

VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-05-11 13:33:38

L2 :: komaan , niet opgeven !
 

Beste ouders en leerlingen ,

Ik blijf jullie bijstaan om te bewegen ! 

veel plezier !

groetjes juf elly

Klik hier en open de bijlage

2020-05-09 15:16:54

L2 :: Hulp bij het plannen
 

Beste ouders, 

thuiswerk en huiswerk begeleiden is niet vanzelfsprekend. 

Sandra Vets, mama van Arne en Michiel van het 6de leerjaar, organiseert een infosessie rond hulp bij plannen en begeleiden van lagere schoolkinderen bij het afstandsonderwijs. 

Heb je interesse? Nu maandag, woensdag of donderdag van 19u30 tot 20u30 geeft ze graag een woordje uitleg. 

Via volgende link kan je de zoomsessie volgen: https://us02web.zoom.us/j/89460307963  

Graag via volgende link inschrijven op de doodl: https://doodle.com/poll/izsn735wsu6q4qr3

Geniet nog van jullie zondag, 

Team De Kameleon2020-05-10 14:26:09

L2 :: We blijven doorgaan !
 

Beste Ouders een leerlingen,

 

Ook deze week zorg ik voor wat ontspanning ! 

veel plezier !

groetjes 

juf Elly

Klik hier en open de bijlage

2020-05-03 12:01:44

L2 :: sporten is nog altijd gezond !
 

Beste ouders , Lieve leerlingen ,

In bijlage nog enkele dansjes en oefeningen om je conditie op pijl te houden !

sportieve groeten 

juf  Elly

Klik hier en open de bijlage

2020-04-27 09:18:15

L2 :: Kangoeroewedstrijd Wombat
 

Beste ouders,

Sommige kinderen hadden zich ingeschreven voor de kangoeroewedstrijd. Normaal gezien werd deze op 19 maart tijdens de schooluren afgelegd. De organisatie heeft de mogelijkheid beschikbaar gesteld om online deel te nemen.

In bijlage kunnen jullie de brochure met de vragen vinden. Er staat ook nog bijhorende uitleg voor jullie op. In de eerste graad worden normaal gezien de vragen voorgelezen. Het oplossen moeten de kinderen zelfstandig doen. Als het hen niet lukt, vullen ze best "geen antwoord" in. Het boekje moet je niet afprinten als je niet wil. De antwoorden mogen op een apart blad ingevuld worden. Wanneer je kind klaar is, kunnen jullie de antwoorden online doorsturen via de link in het boekje voor 1 mei.

Ik stuur dit bericht naar alle ouders. Iedereen die wil, kan eens proberen de raadsels op te lossen. Wanneer je kind ingeschreven is, krijg je van mij ook nog een individuele mail met het deelnemersnummer. Enkel dan kan je antwoorden doorsturen.

De juiste oplossingen zullen waarschijnlijk later via de site van de wedstrijd gedeeld worden. 

Je bent door ons niet meer verplicht om deel te nemen. Het inschrijvingsgeld werd door ons al betaald en zal via de schoolfactuur wel aangerekend worden. Iedere ingeschreven deelnemer krijgt een aandenken. 

Succes en veel puzzelplezier!

juf Evi

Klik hier en open de bijlage

2020-04-20 15:12:00

L2 :: Bewegen is gezond!
 

Beste ouders, 

in bijlage vinden jullie per graad vrijblijvende bewegingsopdrachten. 

Vriendelijke groeten, 

juf Elly

Klik hier en open de bijlage

2020-04-20 15:29:33

L2 :: Rechtzetting
 

Beste ouders,

Gisteren stond er in de mail dat er woensdag geen extra taken meer doorgestuurd zouden worden.  Dit zorgde voor wat verwarring bij leerkrachten en ouders.  

Sommige klassen zullen woensdag nog enkele opdrachten doorgemaild krijgen van hun juf of meester.  Het is de bedoeling dat deze in de loop van de week nog worden gemaakt.  Tijdens de vakantie zijn de kinderen vrij van schoolwerk.

Onze excuses voor de onduidelijkheid,

juf Hilde en juf Maja2020-03-31 15:12:38

L2 :: Bewegen is gezond!
 

Beste ouders, 

in bijlage vinden jullie enkele beweegtips van juf Elly.

Veel groetjes, 

Team VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-03-23 11:30:05

L2 :: Bewegen is gezond!
 

Beste ouders, 

in bijlage vinden jullie enkele beweegtips van juf Elly.

Veel groetjes, 

Team VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-03-23 11:30:05

L2 :: Bewegen is gezond!
 

Beste ouders, 

in bijlage vinden jullie enkele beweegtips van juf Elly.

Veel groetjes, 

Team VBS De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2020-03-23 11:30:05

L2 :: bezoek lammetjes
 

Beste ouders,

Woensdag mogen we naar de lammetjes gaan kijken op de boerderij bij Joris en Nicole ( Calsterhoeve).

Er werd een vijfling geboren! 

Doe woensdag zeker stevige stapschoenen of laarzen aan.

Trek 's morgens ook kledij aan die tegen een stootje kan.

m.v.g.

juf Elke2020-03-09 16:13:52

L2 :: uitstap technopolis
 

Beste ouders,

De vakantie is voorbij en de batterijtjes zijn opgeladen. Komende vrijdag hebben we al meteen een uitstap gepland. Samen met de kinderen van 1L gaan  we naar Technopolis in Mechelen. De schooltas mag dan thuisblijven. De kinderen brengen wel een rugzak mee met daarin een lunchpakket, een tussendoortje en een drinkbus met water. We vertrekken na half 9 met de bus en zijn voor half 4 weer terug, het wordt vast weer leerrijk en tof!

groetjes juf Rita en juf Elke2020-03-02 08:51:52

L2 :: soep maken in 2L
 

Beste ouders ,

Morgen in de voormiddag maken wij soep in de klas.Wie thuis een keukenschort heeft, mag die meebrengen.

Wie dat niet heeft, trekt een schort aan van de klas.

Elk kind brengt ook een keukenmesje,een snijplank, een soepkommetje en een soeplepel mee, voorzien van een naam.

Dat wordt smullen!

PS Onze schooltas brengen we best toch ook mee want we krijgen morgen ons rapport.

Groetjes,

juf Rita

 2020-02-20 12:40:17

L2 :: oudercontacten
 

Beste ouders, 

Kort voor of na de paasvakantie nodigen we alle ouders nog eens uit voor een oudercontact.

Voor sommige kinderen is het interessant om nu al even samen te zitten.

De kinderen wiens ouders we graag na de krokusvakantie al eens zien, krijgen vandaag een brief mee.

met vriendelijke groeten,

juf Rita en juf Elke2020-02-17 09:53:33

L2 :: vervoer sportdag
 

Beste ouders;

Komende maandag is het sportdag. We rekenen op de (groot)ouders van volgende kinderen voor het vervoer:

HEEN: Luna (4); Bo (5), Tristan (6), Emile (4), Xanti (5), juf Elke (4) om 8.30u.

TERUG: Luna (4), Bo (4), Emile (4), Xanti(4), juf Elke (4) , juf Inge (2) om 11.45u aan de sporthal in Sint-Amands.

Voor de terugrit zijn we dus nog op zoek naar vervoer voor 4 kinderen. Alvast bedankt aan alle chauffeurs.

juf Elke2020-01-30 12:40:04

L2 :: wintersportdag
 

Beste ouders,

Maandag 3 februari in de voormiddag is het wintersportdag voor de eerste graad in de sporthal van Sint Amands.

De kinderen mogen die dag hun boekentas thuis laten. In een rugzakje stoppen ze een drinkbus met water, een koek en/of stuk fruit en eventueel hun brooddoos . Gelieve hen sportieve kledij, hun Kameleon t-shirt en sportschoenen te laten aantrekken.

Voor de sportdag zijn we ook op zoek naar chauffers die ons om half 9 naar de sporthal kunnen voeren en/of ons daar om kwart voor 12 weer kunnen oppikken. Alvast bedankt!

juf Rita en juf Elke2020-01-24 14:06:21

L2 :: tijdschriften en folders
 

Beste ouders,

Nu maandag zouden we voor de les muzische vorming reclamefolders en tijdschriften nodig hebben.

We weten dat het oud papier net geweest is, maar mocht je thuis toch nog iets liggen hebben, (het gaat om de prenten die erin staan) dan gebruiken we ze graag maandag.

mvg

juf Rita, juf Inge en juf Elke2020-01-24 13:53:04

L2 ::
 

Oeps , te snel : het trefbal tornooi is enkel voor 3L en 4L niet voor 1L en 2L 

groeten juf elly2020-01-07 12:47:13

L2 ::
 

Beste ouders, 

Op woensdag 29 januari kunnen de kinderen van het 3lj en 4lj deelnemen aan het trefbaltornooi in Sint-Amands.
Indien je zoon of dochter wil deelnemen aan dit tornooi , schrijf dan in voor 15 januari door onderstaand formulier in te vullen.
We vertrekken om 13u00 op school en zijn omstreeks 16u30 terug op school.

sportieve groeten 

juf Elly


Klik hier en open het formulier

2020-01-07 12:41:35

L2 :: vervoer danshappening
 

Beste ouders , 

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar !

Woensdag 8 januari is het danshappening , volgende kinderen zijn ingeschreven : Zahria, Malou, Leon Vergauwen, Marwa, Wout, Nelle, Luna, Bo, No, Yanina, Anna, Charlie, Lowie.

We verzamellen om 13u 00 op school en zullen omstreeks 14u45 terug op school zijn .

Wat breng je mee ? (of doe je al aan)

 • kameleon T- shirt.
 • sportbroek 
 • sportschoenen 
 • flesje water 

 

Vervoer naar Puurs (13u00) en terug naar school (14u30) : juf Inge , de ouder(s) van No , Wout en Nelle .

Ook aan de  andere ouders die zich opgegeven hadden om te rijden  erg bedankt.

 

sportieve groeten juf elly2020-01-02 14:07:26

L2 :: Kerstviering
 

Beste ouders,

Morgen gaan de leerlingen van de lagere school, de kleuters van 2K en 3K stappen naar de kerststal bij Joris en Nicole, om naar het kerstverhaal te luisteren.

Zorg dat je kind goede stapschoenen en regenjas bij heeft!!!

Groetjes2019-12-19 15:15:06

L2 :: danshappening MOEV
 

Beste ouders, 

Op woensdag 8 januari is het danshappening in de sporthal van Puurs . Dit voor de kinderen van het 1e , 2e en 3e leerjaar. 

Wijvertreekken om 13u00 op school en zullen omstreeks 14u45 terug op school zijn. Wil jou kind graag meedoen ? Gelieve dan onderstaand formulier in te vullen voor 25 december.

Sportieve groeten juf Elly

 


Klik hier en open het formulier

2019-12-13 13:32:49

L2 :: Kangoeroewedstrijd Wombat 1L-2L
 

Beste leerling en ouder(s),

Op donderdag 19 maart 2020 vindt de Kangoeroewedstrijd plaats. Kangoeroe is een internationale reken-, denk- en puzzelwedstrijd. We willen ook dit jaar iedereen de kans geven zich in te schrijven. Leerlingen van 1L t.e.m. 6L kunnen deelnemen, maar moeten uiteraard niet. We regelen de wedstrijd binnen de normale lestijden. De wedstrijdduur bedraagt 50 minuten. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2.50 euro. 

Meer informatie kan je vinden op www.kangoeroe.org. Leerlingen kunnen er online oefenen of de vorige wedstrijdvragen bekijken.

We vragen om voor 17 januari in te schrijven via het bijgevoegd formulier. Inschrijving is bindend. Het inschrijvingsgeld wordt via de factuur aangerekend.

Met vriendelijke groeten,

Juf Evi


Klik hier en open het formulier

2019-12-12 11:19:11

L2 :: Kerstfolders
 

Beste ouders,

Volgende woensdag gaan we ons eigen inpakpapier ontwerpen.

Daarvoor zijn we op zoek naar reclame-kerstfolders. Geef ze gerust mee.

Als jullie stempeltjes, ponsjes of iets anders bruikbaars in de kerstsfeer hebben, dan mag dat ook steeds meegegeven worden.

Bedankt!

Elke2019-12-11 14:16:39

L2 :: toneelvoorstelling
 

Beste ouder(s) en grootouder(s),

Vrijdag,13 december gaan we in de namiddag naar de toneelvoorstelling 'Moenieworrienie' kijken in het CCTer Dilft.

Graag doen we nog eens beroep op jullie om ons te brengen en te halen.

We vertrekken om 13.30u aan de fietspoort. Om 15.10u worden we graag opgehaald aan de hoofdingang van CC Ter Dilft.

Graag een berichtje via mail of in het agenda als jullie ons kunnen helpen. Noteer er ook bij hoeveel kinderen mee kunnen rijden.

Alvast bedankt,

juf Rita

 2019-12-02 11:33:52

L2 :: vervoer bibliotheek
 

We hebben voldoende chauffeurs gevonden!!! Weeral super veel dank aan de mensen die tijd voor ons willen maken!

We verwachten de (groot)ouders van volgende kinderen: Bo (6), Leon (4), Freya (6), Nelle (3) .

We spreken af om 9.20u aan de poort in de Baroniestraat. Tot vrijdag! juf Rita en juf Elke2019-11-19 12:45:25

L2 :: vervoer bibliotheek
 

Beste ouders, voor komende vrijdag hebben we vervoer voor 21 van onze 26 leerlingen. Zijn er (groot)ouders die nog eens extra in hun agenda kunnen kijken aub? (Heen en/of terug) Vertrek naar bib om 9.20u op school. Vertek terug naar school om 10.40u aan de bibliotheek van Puurs. Alvast bedankt!!!! Elke2019-11-18 11:34:56

L2 ::
 

Beste ouders,

Volgende vrijdag 22 november worden we in de bib van Puurs verwacht voor het ' Wonderling verteltheater'. Omdat bussen nog steeds zo duur zijn, willen we graag weer beroep doen op jullie voor het vervoer. We vertrekken op school (aan de poort in de Baroniestraat) om 9.20u en zouden graag weer opgepikt worden op de Hondsmarkt in Puurs om 10.40u. Kan u ons helpen? Dan horen we het graag via agenda of mail. Bedankt! juf Rita en juf Elke.2019-11-13 09:57:37

L2 :: vervoer bos
 

Beste ouders,

Morgen gaan we naar het bos. We rekenen op de (groot)ouders van volgende kinderen:
Bo,Staf, Leon, Freya en Gouri. We vertekken om 9.15u in de Baroniestraat aan de gekleurde poort. We worden graag opgepikt om 11.30u aan de hoofdingang van het park van Hingene. 1000x dank!

juf Rita en juf Elke2019-10-21 12:57:17

L2 ::
 

Beste ouders,

Een wijziging in het bericht.

We vertrekken naar Hingene op 22-10 om 9.15u aan de school.

Dank je voor je begrip!

juf Rita2019-10-08 15:48:54

L2 :: zwemmen/turnen
 

Beste ouder(s),

Omdat het zwembad in de maand oktober gesloten is, vervangen we de zwemles van 2 oktober door een turnles.

Gelieve de turnzak van uw kind dus morgen terug mee te geven.

Hartelijk dank!

Met vriendelijke groeten,

juf Rita2019-10-01 08:19:19

L2 :: Groeipakket kleutertoeslag - schooltoeslag
 

Beste ouders, 

in bijlage vindt u een informatiefolder over de schooltoeslag.

De schooltoeslag vervangt de schooltoelage. 

Vriendelijke groeten, 

Vbs De Kameleon

Klik hier en open de bijlage

2019-09-30 10:13:24

L2 :: Zwembad gesloten
 

Beste ouders,

Het zwembad is gesloten van 30 september tot en met 20 oktober.  De klassen die een zwembeurt missen, krijgen een uur extra turnen.

Het Kameleonteam2019-09-25 13:22:01

L2 :: scholenveldloop
 

Beste ouders,

Vrijdag is het scholenveldloop. Alvast een dikke merci aan alle ouders die willen rijden. We willen graag beroep doen op de (groot)-ouders van volgende kinderen: Luna, (2), Ruben (3), Seppe (4), Nelle (3) en (3), Isa (4), Tristan en Freya (4), Wout (4). We vertrekken al om 12.40u op school. We willen daarom vragen dat alle kinderen kunnen blijven ineten. In het heenrijden zouden we willen vragen om de kinderen af te zetten in Boudewijnhof 25 in Puurs. Juf Elke zal ons daar opwachten, de kinderen kunnen uitstappen en de ouders kunnen dan een parkeerplek zoeken. We zien elkaar in het landschapspark. Als alle kinderen van het tweede leerjaar gelopen hebben, dan vertrekken we weer richting school (ongeveer 14.10u). Het zal er heel erg druk zijn, dus de kinderen moeten de hele namiddag in groep bij de juf blijven. Zo kunnen we iedereen op tijd aan de start krijgen. De kinderen trekken 's morgens al hun loopkleren, loopschoenen en kameleon t-shirt aan. Kinderen die een lanyard (houwtouw) hebben, mogen dat meenemen. De anderen krijgen een touw van de juf. Alvast bedankt voor de medewerking! juf Rita en juf Elke2019-09-16 15:47:59

L2 :: Correctie Loopschema scholenveldloop
 

Beste ouders, 

RECHTZETTING JUISTE DOCUMENT IN BIJLAGE

In bijlage vinden jullie het loopschema van de veldloop. De wedstrijdloop start eerst en 30 seconden later starten de recreatielopers. 

Onze leerkrachten hebben reeds meerdere berichten uitgestuurd met vraag naar auto's en fietsbegeleiders. Tot nu toe was daar weinig reactie op. Wij hopen dat enkele mensen zich toch zullen kunnen vrijmaken. Bedankt aan de ouders/grootouders die zich al hebben opgegeven. 

Met vriendelijke groeten, 

Directie VBS De Kameleon

 

 

Klik hier en open de bijlage

2019-09-12 16:14:33

L2 :: Correctie Loopschema scholenveldloop
 

Beste ouders, 

RECHTZETTING JUISTE DOCUMENT IN BIJLAGE

In bijlage vinden jullie het loopschema van de veldloop. De wedstrijdloop start eerst en 30 seconden later starten de recreatielopers. 

Onze leerkrachten hebben reeds meerdere berichten uitgestuurd met vraag naar auto's en fietsbegeleiders. Tot nu toe was daar weinig reactie op. Wij hopen dat enkele mensen zich toch zullen kunnen vrijmaken. Bedankt aan de ouders/grootouders die zich al hebben opgegeven. 

Met vriendelijke groeten, 

Directie VBS De Kameleon

 

 

Klik hier en open de bijlage

2019-09-12 16:14:33

L2 :: Scholenveldloop
 

Beste ouders, 

voor de scholenveldloop zijn wij op zoek naar extra helpende handen voor het evenement zelf. 

Wij zoeken 2 personen (ouders, grootouders, ... ) die willen voorlopen en 1 persoon die bij de aankomst startkaartjes wil prikken.

Deze personen dienen om 12u45 aanwezig te zijn op het landschapspark en blijven tot na de laatste loop om 15u45.

Voel je je geroepen? Geweldig! Graag mailtje naar directie@dekameleonoppuurs.be of nota in de klasagenda.

Alvast bedankt, directie VBS De Kameleon2019-09-10 20:52:51

L2 :: Scholenveldloop
 

Beste ouders, 

de scholenveldloop gaat dit schooljaar door op vrijdagnamiddag 20/9 aan het landschapspark Fort Liezele. 

Nieuw dit schooljaar is het onderscheid tussen een wedstrijdloop (klassement) en een recreatieve loop (joggen). 

Gelieve tegen donderdag 11/09 in de klasagenda te noteren of uw zoon/dochter deelneemt aan de wedstrijdloop = W of aan de recreatieve loop = R. 

Verdere informatie krijgt u nog via de klasleerkracht met bijhorende oproep tot vervoer en fietsbegeleiding. 

Wij hopen sterk op jullie medewerking. 

Vriendelijke groeten, 

Directie VBS De Kameleon2019-09-09 16:49:08

L2 :: test communicatieplatform 2L
 

Met dit bericht willen we controleren of alle ouders die inschreven via het communicatieplatform op de groep van 2L onze berichten ook echt ontvangen.

Kunnen jullie kort replyen? Zo weten we bij wie het nog niet gelukt is.

Bedankt!

juf Rita en juf Elke2019-09-09 11:39:47

L2 :: ineten laatste week
 

Beste ouders, maandag 24 juni worden de facuteren aangemaakt op het secreatriaat. Willen jullie in het ageda van uw kind noteren of het maandag 24/6 en dinsdag 25/6 wel /niet blijft ineten?

Bedankt!

juf Rita en juf Elke2019-06-20 15:16:48

L2 :: vuile kleren / pizza
 

Beste ouders,

* Morgen komen de mensen van Kipling schilderen met ons.

De kinderen moeten hiervoor oude kleren aandoen die vuil mogen worden. 

 * Volgende donderdag 27 juni zouden alle kinderen op school moeten blijven over de middag.

We bouwen die dag een leuk feestje. 's Middags mogen we bij juf Rita thuis zelfgemaakte pizza gaan eten. MMmmmmm

groetjes juf Rita en juf Elke2019-06-20 08:49:48

L2 :: boek
 

Beste ouders,

De kinderen moeten vrijdag voor de opdracht spreken een prentenboek (van thuis) mee naar school nemen, waarvan ze het verhaal goed kennen.  De bedoeling is dat ze in hun eigen woorden het verhaal vertellen aan hun klasgenoten. We gaan dit laten verlopen in een veilige sfeer, in een kleine groep. Ik zal de nodige vragen stellen als ze even 'vast' zitten in het verhaal. Zoekt u samen met uw kind naar een gepapst boek en leest u indien nodig het verhaal vandaag of morgen nog eens voor? Verder inoefenen is niet nodig.

Alvast bedankt!

Elke2019-06-19 12:19:47

L2 :: Vertrek bos 13u
 

Beste ouders, 

Even om te laten weten dat we morgenmiddag al om 13u naar het bos vertrekken.

Kinderen die morgen thuis gaan eten 's middags , zullen dus iets sneller weer school moeten zijn. Fijne avond nog.

Mvg juf Elke2019-06-12 19:23:24

L2 :: auto's bos
 

Beste ouders,

Dankzij volgende (groot-)ouders kunnen we donderdag op lentenwandeling in het park van Hingene.

Alvast veel dank aan de chauffeurs van dienst. We verwachten volgende mensen om 13u aan de fietspoort:

ouder en grootouder van Ditte (8), opa van Sam(4), mama van Charlie(4).

Aan de ingang van het park van Hingene verwachten we om 15.10  volgende mensen:

opa Sam (4), opa Colette (4) en mama Arya (6). Bedankt, bedankt, bedankt! juf Elke2019-06-11 16:23:38

L2 :: toetsen inzage
 

Beste ouders , 

De komende twee weken maken we nog enkele toetsen, daarna is het einde van het schooljaar echt wel in zicht.

Het rapport wordt met de kinderen meegegeven op vrijdag 28 juni. De eindtoesten mogen we niet meegeven. Die moeten we voor de insepctie een aantal jaren bewaren in onze archieven.

Ouders die toch graag de toetsen van de kinderen inkijken, zijn samen met de kinderen welkom in de klas op dinsdag 25 juni tusssen  17u en 19u.

Kom gerust langs wanneer het jullie het beste past, een uur afspreken hoeft niet. 

Alvast zonnige groetjes,

juf Inge

 2019-06-11 08:59:48

L2 :: fietsen
 

Beste ouders,

op maandag 17 juni ga ik fietsproefjes doen tijdens de turnles (als het weer het toelaat ). Dit zal heel de namiddag zijn.

De kinderen van het tweede mogen dan een fiets meebrengen ( liefst niet te groot en waar ze goed mee kunnen fietsen.)

De kinderen die naar huis gaan eten en na de middag hun fiets meebrengen , mogen die meteen op de speelplaats zetten.

De kinderen die in de voormiddag al met de fiets naar school komen mogen hun fiets gewoon in het fietsenrek zetten.

 

sportieve groeten juf Elly2019-06-10 17:44:54

L2 :: lentewandeling
 

Beste ouders,

Op donderdag 13 juni gaan we op lentewandeling naar het Domein D'ursel in Hingene.

We zoeken nog steeds enkele auto's die ons vanuit de school kunnen brengen om 13.00u  en/of die ons in Hingene kunnen oppikken om 15.10u.

Kan u ons helpen? Dan mag u een seintje geven via elke@dekameleonoppuurs.be.

Ik stuur dinsdag een berichtje met daarin de (groot)ouders die we verwachten.

Alvast 1000x dank! juf Rita en juf Elke

 2019-06-10 13:09:12

L2 :: Lentewandeling 3L en 4L
 

Beste ouders,

Omdat de afgelopen week zeer kort en toch hectisch was, willen we jullie nog even herinneren aan onze uitstap van komende dinsdag, 4 juni.

Samen maken we een lentewandeling in domein D'Ursel te Hingene.

We vertrekken op school om 12.30 u, dus iedereen brengt lunch mee en eet in de klas. 

Sportief als we zijn, gaan we ook nu met de fiets. Deze mogen de kinderen parkeren aan de baronie.

Niet vergeten: helm, fluohesje en slot meeebrengen. 

We willen ook graag nog een oproep doen. Tot nu toe hebben we nog te weinig fietsbegeleiders en zonder voldoende begeleiding mogen we in principe niet vertrekken. Daarbij willen we ook graag vragen dat IEDEREEN reageert op ons (vorige) bericht, ook als je echt niet kan. Op die manier weten wij dat iedereen het bericht onvangen en gelezen heeft.

Om zeker te zijn dat we iedereen bereiken met dit bericht, ook hier graag een korte reactie geven via onderstaand formulier. 

Vriendelijke groeten,

juf Jill en juf Tiana


Klik hier en open het formulier

2019-06-01 13:21:16

L2 :: lentewandeling
 

Beste ouders,

Op donderdag 13 juni gaan we op lentewandeling naar het Domein D'ursel in Hingene.

We zoeken nog steeds enkele auto's die ons vanuit de school kunnen brengen om 13.00u  en/of die ons in Hingene kunnen oppikken om 15.10u.

Kan u ons helpen? Dan mag u een seintje geven via elke@dekameleonoppuurs.be.

Ik stuur dinsdag een berichtje met daarin de (groot)ouders die we verwachten.

Alvast 1000x dank! juf Rita en juf Elke

 2019-06-10 13:09:12

L2 :: Sint Pietersburcht.
 

Beste ouders,

Morgen gaan we naar Sint-Pietersburcht.

De kinderen hoeven geen boekentas mee te nemen, eventueel wel een rugzakje met een drinkbus met water en een koek of stuk fruit. 

Doe de kinderen best stevige stap-/speelschoenen aan en smeer ze indien nodig thuis al eens in met zonnecreme. 

Om kwart voor 12 rekenen we op de ouders van Colette, Kobe, Maité, Ditte, Arya en Lowie om ons weer naar school te brengen! Super dikke merci!

We maken er een leuke dag van!

juf Inge en juf Elke2019-05-14 10:49:30

L2 :: vervoer sportdag en Sint-Pietersburcht
 

Beste ouders,

We zijn voor maandag (sportdag) nog op zoek naar één auto (4 plaatsen) die ons om 15u kan komen ophalen aan de sporthal van Sint-amands.

Voor woensdag (Sint-Pietersburcht) zijn we nog op zoek naar 11 plaatsen. Willen jullie nog eens kijken in jullie agenda? Bedankt!

 

We rekenen alvast op volgende ouders.

maandag 13mei op 8.30 : Flo (4), Sam (4), Arya (5), juf Rita (4) en juf Elke (4)

maandag 13 mei om 15u: Seth (4), Arya (5), juf Rita (4) en juf Elke (4)

woensdag om 11.45: Maité (4), Arya (4) en Kobe (2) 2019-05-07 08:57:03

L2 :: sportdag
 

Beste ouders, 

Op maandag 20 mei gaat de sportdag voor het 4e, 5e en 6e leerjaar door in de sporthal van Sint-Amands.

 De leerlingen gaan met de fiets naar Sint-Amands . 

 

Wij vertrekken om 8u 30 en zijn omtreeks 15u30 tersug op school.

 

kledij :

 • sportkledij aangepast aan het weer. (eventueel regenjas)
 • stevige sportschoenen (bij slecht weer eventueel extra binnen schoenen)

 

Wat zit er in mijn rugzak?

 • Een drinkbus met water .
 • boterhammetjes en een drinkbus met water voor s' middags.
 • koek en/of fruit.
 • zorg ook voor een fiets die in orde is , een fluo hesje , een fietshelm en een fietsslot.

 

We hopen op het zonnetje , voor een super fijne dag !

sportieve groeten juf Elly2019-05-15 15:18:05

L2 :: Sint-Pietersburcht.
 

Beste ouders,

Woensdag 15 mei gaan we samen met 1L en 2L ravotten en spelen in Sint-Pietersburcht.

We trekken onze stapschoenen aan en wandelen tot daar.

Na een halve dag spelen en stappen is de wandeltocht terug naar school misschien wat veel gevraagd voor sommige kinderen. 

Daarom weer de vraag :-) : Zijn er (groot)ouders die ons om 11.15u van Sint-Pietersburcht naar school kunnen brengen?

Weeral 100x dank!

Elke2019-05-02 10:53:03

L2 :: doosjes en rolletjes
 

Voor de knutselles van donderdag 2 mei hebben we allerlei kartonnen doosjes nodig (koeken, medicatie, kaas,eierdozen...) en rolletjes (liefst van de keukenrol, maar propere wc-rolletjes mag ook :-)). Alvast bedankt! juf Rita en juf Elke2019-04-25 13:23:02

L2 :: turnzak
 

Beste ouders , 

 

Dit zijn de turnlessen voor de derde trimester :

 

maandag : 6 L, 5L , 4L , 2L, 1L

donderdag : 3L , 1L, 2L

 

 

Kijken jullie ook eens na of de sportschoenen van jullie kinderen nog passen en er kousen in de turnzak zitten  ? 

eventueel ook voor de meisjes een elastiekje.

 

heel erg bedankt juf Elly

 2019-04-12 14:00:24

L2 :: oudercontacten
 

Beste ouders,

Omdat er gisteren problemen waren met het kopieeraparaat, gaven we vandaag met de kinderen nog een brief mee in verband met de oudercontacten net na de vakantie.

Deze gaan door op donderdag 25 april en maandag 29 april. 

Kan u de brief zeker invullen tegen dinsdag na de vakantie? Zo kunnen we toch nog op tijd een planning opmaken. Alvast bedankt! Fijne vakantie en Vrolijk Pasen.

 

juf Rita en juf Elke2019-04-05 13:12:15

L2 :: soep maken
 

Beste ouders,

We leren deze week tijdens de lessen wo over verschillende soorten groenten , gezonde voeding en de moestuin.

In het kader van deze lessen willen we vrijdag graag verse, gezonde, lekkere soep maken in de klas.

De kinderen zouden daarvoor een snijplank , een dunschiller, een aardappelmes en een keukenschort moeten meebrengen.

Wij zorgen voor groenten en kruiden....

 

groetjes

Juf Rita en juf Elke2019-04-02 16:35:27

L2 :: oudercontacten
 

Beste ouders,

Juf Rita en ik houden oudercontacten in de week voor het rapport van april (week van 29 april).

De juiste data worden snel meegedeeld.

 

m.v.g.

Juf Rita en juf Elke2019-03-26 10:13:43

L2 :: vervoer sportdag en toneel
 

Beste ouders,

Bedankt voor het vervoerb waar jullie voor zorgen, begin volgende week.

We rekenen op volgende mensen:

MAANDAG HEEN - 8.40u aan voordeur school: mama Sam (4),mama Arya (5), papa Colette (3), juf Rita (4), juf Elke (4) .

MAANDAG TERUG - 11.30u aan sporthal Sint-Amands: mama Arya (5), papa Colette (3), juf Rita (4), juf Elke (4)

DINSDAG HEEN - 10.05 aan voordeur school : opa Sam (5), mama Arya (5), mama Ditte (4),  opa Colette (3), juf Rita (4)

DINSDAG TERUG - 11.30 aan CC Binder :opa Sam (5), mama Arya (5), mama Ditte (4), opa Colette (3), juf Rita (4)

 

De snelle rekenaars onder u hebben gemerkt dat we voor maandag nog op zoek zijn naar vervoer voor 5 kinderen om half 12. Is er misschien toch nog een (groot)ouder die iets kan regelen in zijn/haar agenda? Alvast bedankt aan iedereen!

juf Rita en juf Elke2019-01-31 13:21:32

L2 :: toneelvoorstelling
 

Op dinsdag 5 februari 2019 gaan we naar de toneelvoorstelling 'slaapwel Frank' in CC De Binder in Puurs.

We vertrekken aan de school om 10.05 u. De voorstelling is gedaan rond 11.30u.

Ook voor deze uitstap zouden we graag beroep doen op  vrijwilligers om ons heen en/of terug te brengen.

Graag een mailtje als je kinderen kunt vervoeren en vermeld er best bij hoeveel kinderen u kunt meenemen.

Alvast hartelijk bedankt!

Groetjes,

juf Rita2019-01-25 16:20:49

L2 :: wintersportdag
 

Beste ouder(s), grootouders,

Op maandag,4 februari 2019 gaan we op wintersportdag naar de sporthal van St-Amands.

We nemen onze turnkledij mee of trekken ze al aan.

We nemen ook een rugzakje mee met daarin een flesje water(of 2) en een koek of een stuk fruit.

Onze schooltas hebben we die dag niet nodig. Om deze uitstap mogelijk te maken, hebben  we nog enkele mensen nodig die ons kunnen brengen of halen.

Als jij enkele kinderen kunt vervoeren van of naar de sporthal, laat het ons dan weten via dit e-mailadres:

elke@dekameleonoppuurs.be

rita@dekameleonoppuurs.be

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groeten,

juf Elke en juf Rita2019-01-25 16:14:48

L2 :: wintersportdag
 

Beste ouder(s), grootouders,

Op maandag,4 februari 2019 gaan we op wintersportdag naar de sporthal van St-Amands.

We nemen onze turnkledij mee of trekken ze al aan.

We nemen ook een rugzakje mee met daarin een flesje water(of 2) en een koek of een stuk fruit.

Onze schooltas hebben we die dag niet nodig. Om deze uitstap mogelijk te maken, hebben  we nog enkele mensen nodig die ons kunnen brengen of halen.

Als jij enkele kinderen kunt vervoeren van of naar de sporthal, laat het ons dan weten via dit e-mailadres:

elke@dekameleonoppuurs.be

rita@dekameleonoppuurs.be

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groeten,

juf Elke en juf Rita2019-01-25 16:14:48

L2 :: herinnering Kangoeroewedstrijd Wombat 1-2L
 

Beste ouders,

 

Kinderen die zich graag inschrijven voor de Kangoeroewedstrijd kunnen dit nog steeds doen tot 18 januari.

 

Mvg,

 

juf Evi


Klik hier en open het formulier

2019-01-15 15:38:34

L2 :: danshappening puurs
 

Beste ouders , 

Er zijn 6 kindjes ingeschreven voor de danshappening in Puurs op 9 januari : Xanti, Mare, Rosie, Wout, Maité en Marwa.

Doe zeker jullie kameleon T-shirt en een sportbroek aan.

Breng ook je sportschoenen , een flesje water en eventueel een koek mee .

Voor het vervoer heen en terug : De ouders van Rosie 

 

sportieve groeten juf Elly

 2019-01-03 18:10:47

L2 :: danshappening
 

Beste ouders , 

Op woensdag 9 januari is het danshappening in Puurs .

Dit voor de kinderen van het 1e , 2e en 3e leerjaar.

We vertrekken om 13u00 op school en zullen omstreeks 15u00 terug op school zijn.

Als je kind graag wil meedoen, vul dan onderstaand formulier in voor 2 januari .

 

sportieve groeten en een fijne vakantie 

juf Elly


Klik hier en open het formulier

2018-12-21 20:09:00

L2 :: scoodleplay
 

Beste ouders,

Vanaf vandaag kunnen de kinderen van 2L ook online oefenen op het oefenplatform van onze Wiskanjers. Ze kunnen oefenen voor taal én rekenen.

In het agenda van uw kind kleeft een etikette met zijn/haar logingegevens.  Ideaal voor in de vakantie wat te oefenen op de dingen die nog niet zo vlot gaan.

Surf naar www. scoodleplay.be, log in en oefenen maar. Het is echt heel eenvoudig , nuttig en leuk!

Veel succes

juf Rita en juf Elke

 2018-12-17 12:16:44

L2 :: kerstfeestje 2L
 

Beste ouders,

 

Donderdagvoormiddag houden we in 2L een kerstfeestje. We maken het extra gezellig en fijn in onze klas.
De juffen zorgen voor iets lekkers , we knutselen en spelen spelletjes. 

De kinderen mogen daarom donderdag een gezelschapsspel van thuis mee naar de klas brengen. Zou u hen willen helpen met hun keuze? 
We zouden graag hebben dat ze 'kiezen' voor een eenvoudig spel dat ze zelf goed kennen en snel kunnen uitleggen aan hun klasgenoten.
Daarnaast moet het een spel zijn dat niet te lang duurt zodat het geen opdracht wordt om het tot het einde mee uit te spelen.
Dit alles om de kerstsfeer in de klas ten volle te bewaren :-).De kinderen mogen donderdag ook iets feestelijker gekleed naar school komen. 

In de namiddag gaan we schuiven op de ijspiste in Puurs. Vergeet dus geen wanten of handschoenen, dikke sokken en stevige schoenen.

juf Rita en juf Elke

 2018-12-17 12:19:04

L2 :: Kangoeroewedstrijd Wombat 1L-2L
 

Beste leerling en ouder(s),

Op donderdag 19 maart 2020 vindt de Kangoeroewedstrijd plaats. Kangoeroe is een internationale reken-, denk- en puzzelwedstrijd. We willen ook dit jaar iedereen de kans geven zich in te schrijven. Leerlingen van 1L t.e.m. 6L kunnen deelnemen, maar moeten uiteraard niet. We regelen de wedstrijd binnen de normale lestijden. De wedstrijdduur bedraagt 50 minuten. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2.50 euro. 

Meer informatie kan je vinden op www.kangoeroe.org. Leerlingen kunnen er online oefenen of de vorige wedstrijdvragen bekijken.

We vragen om voor 17 januari in te schrijven via het bijgevoegd formulier. Inschrijving is bindend. Het inschrijvingsgeld wordt via de factuur aangerekend.

Met vriendelijke groeten,

Juf Evi


Klik hier en open het formulier

2019-12-12 11:19:11

L2 :: 2L sneller terug van Sint-Niklaas
 

Beste (groot)ouders,

De leerlingen van het 2de leerjaar zullen iets sneller terug zijn van Sint-Niklaas. We verwachten hen reeds om ongeveer 16.00 u. terug. Jullie kunnen jullie kapoenen dus iets vroeger aan de school komen ophalen. Geen paniek als je deze mail niet of te laat onder ogen krijgt. Juf Rita blijft bij de kinderen op de speelplaats tot ze afgehaald worden.

Groeten,

meester Ivo2018-12-10 15:46:01

L2 :: moeilijke woorden
 

Beste ouders,

Vandaag krijgt uw kind een les van woordenschat mee naar huis. Ook de komende dagen zal dat zo zijn.

In het Kijk- en leesboek staan op p. 48-49 kaders met 'moeilijke woorden'. 

Het is de bedoeling dat de kinderen elke dag een kader extra bij oefenen: (dinsdag - groene kader, woensdag - groen+ blauwe kader, donderdag groen + blauw+ oranje, maandag alle kaders...)

Dinsdag 27/11 krijgen de kinderen hier een toets over. Er kan gevraagd worden naar het tegengestelde van iets, een gepast woord gebruiken in een zin, een synoniem,... Schrijffouten worden niet aangerekend.

We weten dat sommige woorden (bv.feeks en wicht) niet gebruikelijk zijn en het is misschien wat raar dat ze tussen deze lijst staan. Deze woorden zullen dan ook niet gevraagd worden op de toets en daar hoeft u niet bij stil te staan met de kinderen.

We weten ook dat de hoeveelheid die de kinderen moeten leren redelijk veel is. We oefenen de kaders alle dagen in de klas en hopen dat het studeren dan thuis vlot gaat.

Veel succes!

Juf Rita en juf Elke

 

PS. Morgen komen een toets van taalbeschouwing en het dictee mee naar huis in een geel kartonnen mapje. Het is de bedoeling dat u de toetsen even bekijkt (met uw kind,) handtekent en weer mee naar school geeft. 2018-11-20 12:46:53

L2 :: rondleiding bib
 

Beste ouders,

 

Morgennamiddag krijgen we een rondleiding in de bib.

De bus komt ons al ophalen om 13u. De kinderen zouden dus allemaal moeten blijven ineten morgen.

Vergeet ook de bibboeken niet mee te geven in een zak. ( Sommige kinderen hebben hun bib-boeken op school liggen.)

m.v.g.

Rita en Elke2018-11-19 10:28:29

L2 :: rekenboeken
 

Beste ouders,

Donderdag of vrijdag zal uw kind de eerste rekenschrift van blok 1 (die 'uit' is) mee naar huis krijgen. Vele kinderen kunnen nog wel wat extra inoefening gebruiken op de bewerkingen tot 20. In de rekenschrift van blok1 staan nog vele oefeningen die niet gemaakt zijn. Kinderen die de bewerkignen nog niet volledig onder knie hebben , kunnen in de vakantie enkele oefeningen in hun schrift maken. De leerstof van 1L zou echt wel vlot gekend moeten zijn nu. Na de vakantie beginnen we met de bewerkignen tot 100. Alvast bedankt voor de medewerking!

juf Rita en juf Elke

 

PS Vergeet ook niet alle dagen 10 minuten te lezen met de kinderen... : - )2018-10-23 12:48:22

L2 ::
 

Hallo allemaal,

Omdat we morgen na de voorstelling niet terug op school komen, mogen jullie zonder schooltas naar school komen.

Wie blijft ineten, brengt een rugzakje mee om de brooddoos in te stoppen. Een koekje voor de voormiddag kun je gewoon in je jaszak stoppen.

groetjes van jullie juffen,

Elke en Rita2018-10-18 15:51:38

L2 ::
 

De kinderen van 1l en 2l mogen morgen hun zaklamp mee naar school nemen. 

Mvg 2018-10-17 16:58:11

L2 :: Kasteelklassen
 

Beste ouders,

We kunnen spreken van een geslaagde kasteelklassen. Op enkele zieke kinderen na was alles super!

Deze morgen hebben we nog een mooie wandeling gemaakt en een laatste keer gespeeld in onze zonovergoten, zalig grote kasteeltuin.

Om 14u stipt is onze bus vertrokken en zeiden we Hamoir tot ziens. De kinderen zijn erg moe, maar zeer voldaan. De juffen ook. ð

We moeten wel nog iets bekennen : de kinderen hebben alle dagen 2x hun tanden gepoetst en ook handen en gezichten zijn meermaals gewassen, maar ze zijn niet gedouched .

Schrik dus niet als de handdoeken nog droog zijn en u weet  wat u te staat vanavond. ð

 

Groetjes en tot straks. 

Elke2018-10-17 15:37:46

L2 :: Kasteelklassen
 

Beste ouders, 

wij hebben zonet vernomen dat onze kasteelklassers veilig en wel zijn aangekomen in Chateau d' Insegotte. 

Het avontuur kan beginnen!

Met vriendelijke groeten, 

Directie De Kameleon2018-10-15 11:18:28

L2 :: Kasteelklassen
 

Beste ouders,

Morgen of overmorgen volgt nog een brief i.v.m met het vertrek volgende week.

Via dit bericht willen we extra laten weten dat : het Kids-id van uw kind deze week mee naar de klas gegeven mag worden. We verzamelen ze graag op voorhand. Dat in de reistas van uw zoon/dochter een zaklamp en eventueel een nachtlampje mag.

We willen deze week ook graag van iedereen al een grote plastic zak ontvangen..(een waar vuile schoenen in kunnen.). Breng hem al mee en geef hem al aan de juf. Bedankt! Nog 7 keer slapen.... Groetjes juffen Inge, Tiana, Rita en Elke2018-10-08 15:11:29

L2 :: vervoer containerpark
 

Beste ouders,

Voor het vervoer komende dinsdag naar het containerpark kunnen we rekenen op 

de mama van Finn (4), mama van Lars (4), opa van Colette (3), juf Rita (4) en juf Elke (4) (= 19)

We missen dus nog één wagen  om ons om 9.15u naar het containerpark te brengen.

Ook voor de terugrit ( 10.30u)zijn we nog op zoek naar 1 wagen.

Hier kunnen we rekenen op Lowie (4), Arya (5), Colette (3), juf Rita en juf Elke (= 20 nog één plaatsje te kort dus)

Kunnen jullie toch nog eens in de agenda kijken of eens vragen aan oma of opa of ze ons eventueel uit de nood kunnen helpen?

Als het lukt, graag een seintje op elke@dekameleonoppuurs.be. Bedankt! juf Elke2018-10-04 09:30:37

L2 ::
 

Bedankt aan de (groot)ouders die komende uitstappen willen rijden!

De uitstap naar het containerpark is op DINSDAG 9 oktober en niet op donderdag 9 oktober (want dat betaat niet dit jaar).

Voor het vervoer naar het park van Hingene en naar het staion zijn er nu auto's genoeg. (we laten nog een berichtje )

Voor het containterpark  (di 9/10) zoeken we nog 2 auto's voor de heenrit om 9.15u en nog 1 voor de terugrit om 11u. Bedankt!

 

Juffen Rita en Elke

 2018-10-01 12:31:46

L2 :: bib bezoek
 

Beste ouders, 

Morgen gaan we naar de bibliotheek. De kinderen hebben normaal geen boeken thuis en ook de bibkaart is in de bibliotheek.

Mogen we wel vragen om een stevige zak in de boekentas te stoppen? Zo geraken de boeken droog op school. 

juffen Rita en Elke2018-10-01 12:28:04

L2 :: scholenveldloop
 

Beste ouders,

Aanstaande vrijdag is het scholenveldloop in Sint-Amands. De bus pikt ons 's middags al op om 13u.

We willen daarom vragen of alle kinderen van 1L en 2L vrijdag willen blijven ineten. Zo is er voldoende tijd om ook de startnummers op de (turn!-)t-shirts van kinderen te spelden en kan de bus zeker op tijd vertrekken. Naast hun boekentas brengen kinderen best een rugzakje mee met daarin een koek/stuk fruit, een drinkbus met water en eventueel een regenjas. Mogen we vragen om de kinderen ' s morgens al naar school te sturen met hun turn-t-shirt loopbroek en de loopschoenen aan. De veiligheidsspelden mogen al op de t-shirts hangen.

Alvast bedankt voor de medewerking!

juffen Inge, Tiana, Rita en Elke2018-09-25 15:23:54

L2 :: schoolfotograaf
 

REMINDER: donderdag komt de schoolfotograaf langs!

juf Rita en Elke

 

PS. Bij sommige ouders schreef ik vorige week een berichtje in de agenda i.v.m. het ontvangen van deze onze berichten via het communicatieplatform.

Kunnen ouders die hier nog niet op reageerden, even iets  noteren in de agenda indien ze dit bericht deze keer wel ontvangen hebben? 't Staat bijna op punt ;-).Bedankt!

Elke2018-09-24 14:42:42

L2 :: veldloop
 

Beste ouders ,

Hopelijk krijgt nu wel iedereen mijn mail.

 

sportieve groeten juf Elly

Klik hier en open de bijlage

2018-09-21 21:23:13

L2 :: zwemmen en dag van de sportclub
 

Beste ouders, 

Morgen mogen kinderen in sportkledij naar school  komen(dag van de sportclub) én gaan we zwemmen.

Omdat sommige ouders problemen blijven ondervinden met het inschrijven op het communicateiplatform, is deze mail tevens ook nog eens een testmail.

Zouden ouders die nog niet konden reageren op de vorige testmails ( niet ontvangen of vergeten), in de klasagenda kunnen noteren dat ze de mail ontvangen hebben?

Heb je eerder al gereageerd door de 'mini-enquete ' in te vullen, dan hoeft dat niet meer.

Bedankt!

juf Rita en juf Elke2018-09-18 12:30:08

L2 :: veldloop
 

Beste ouders ,

Hopelijk krijgt nu wel iedereen mijn mail.

 

sportieve groeten juf Elly

Klik hier en open de bijlage

2018-09-21 21:23:13

L2 :: test .. test .. one TWO..communicatieplatform
 

Beste ouders,

 

De testmail van gsiteren, was meteen ook een test voor mezelf. 

Ik had iets aangevinkt waardoor niemand het formulier kon openen.

Ik paste het aan en ik denk dat het nu wel moet lukken.

Willen jullie nog eens proberen? Alvast bedankt.

Elke

PS Als je deze mail ontvangt, ben je sowieso ingeschreven op het platform. (Ook als je formulier niet kan openen).

 


Klik hier en open het formulier

2018-09-11 12:32:09

L2 :: test communicatieplatform
 

Met dit bericht willen we controleren of alle ouders die inschreven op het communicatieplatform de berichten van 2L ook echt ontvangen.

Mogen we vragen om onderstaand formulier in te vullen.

 

juf Rita en juf Elke

 


Klik hier en open het formulier

2018-09-10 12:20:45